elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local de Borriana tramita 41 denúncies per incompliment de les mesures anticovid

La Policia Local de Borriana tramita 41 denúncies per incompliment de les mesures anticovid
  • Quasi el 60% dels butlletins formulats han sigut per excedir el número en les reunions socials i familiars

MÉS FOTOS
La Policia Local de Borriana tramita 41 denúncies per incompliment de les mesures anticovid - (foto 2)
La Policia Local de Borriana tramita 41 denúncies per incompliment de les mesures anticovid - (foto 3)

La Policia Local de Burriana ha formulat des del passat 26 de març, dia en què es va iniciar l'operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua, i fins ahir 5 d'abril, un total de 41 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa per a la prevenció de l'expansió del coronavirus. El dispositiu especial es prolongarà fins el proper dia 12 d'abril.

Com a resultat d'aquesta tasca en el municipi, fruit de la vigilància del 26 de març al 5 d'abril, la Policia Local ha redactat 41 denúncies, i de les propostes de sanció imposades, la majoria, el 58,5% (24), ho han sigut per participar en reunions de caràcter familiar o social excedint el nombre màxim de participants.

En aquest sentit, cal ressenyar actuacions com la realitzada el divendres dia 2 d'abril al carrer del Bon Succés, on es van formular vuit butlletins de denúncia per aquest motiu, en la qual les persones es trobaven consumint begudes alcohòliques i en estat d'embriaguesa, ometent l'adopció de les més elementals mesures de prevenció per a la propagació de la Covid-19, així com una altra intervenció de les mateixes característiques el dissabte dia 3 d'abril a l'avinguda del Cardenal Tarancon, en aquest cas amb set participants.

La resta de butlletins de denúncia s’han formulat per incomplir l'horari de llibertat de circulació de 22h a 6h, amb 9 butlletins de denúncia, o incomplir l'obligació d'utilitzar mascareta de protecció o l’ús inadequat amb 7 butlletins, i un altre butlletí per incomplir les mesures d'higiene i prevenció, sense suposar risc greu per a la població.

Des de l'inici d'aquest segon estat d'alarma, la Policia Local de Burriana ha formulat fins avui un total de 368 butlletins de denúncia per incompliment de la normativa establida per a evitar la propagació del coronavirus. L’11,14% d'aquestes propostes de sanció s'han formulat en aquesta primera fase de l'operatiu especial de Setmana Santa i Pasqua.

Fins avui s'han formulat 114 butlletins per no usar mascareta o utilitzar-la incorrectament, 137 per incomplir l'horari de llibertat de circulació (de 22h a 6h), 9 per incomplir mesures d'higiene i prevenció, 18 per destinar espais d'algun establiment a activitats o actuacions no permeses.

A més, 84 per participar en reunions de caràcter familiar o social excedint el nombre màxim de participants, 2 per incomplir algun establiment l'horari d'obertura autoritzat, 2 per incomplir el deure d'aïllament o confinament per positiu en Covid, 1 per fumar en espais públics amb l’incompliment de les restriccions imposades per l'Autoritat i 1 per impedir la realització de l'activitat inspectora a agents de l'autoritat.

La Policia Local de Burriana, malgrat que existeix un alt grau de compliment de la normativa preventiva d'expansió de la Covid-19 per part de la ciutadania, continua apel·lant a la responsabilitat de les persones en el seu compliment fins que per les autoritats competents se’n decrete una modificació.

Així mateix, la Policia Local recorda que l'operatiu especial de Pasqua i Setmana Santa es prolongarà fins al dia 12 d'abril, i en el qual participen la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) mitjançant la utilització de drons, el Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències i l'Àrea de Prevenció (PREVENPOL) de la Policia Local, amb la realització de controls aleatoris de vehicles i de persones.

Pujar