23 de setembre de 2020 23/9/20

Planta el teu granet d'arena al Clot de Borriana

Planta el teu granet d'arena al Clot de Borriana  - (foto 1)
  • L'Ajuntament ha programada dos jornades de plantació en el paratge del Clot de la Mare de Deu enfocades a tots els públics

Un matí de diumenge dedicada a conèixer el Clot de Borriana i a plantar les llavors del que serà en un futur un salze, un om o un llorer en flor. És la proposta que acaba de llançar l'Ajuntament de Borriana per a preservar un paratge natural tan singular com és el Clot de la Mare de Deu.

Este diumenge i el pròxim (19 i 26 de novembre), els veïns estan cridats a posar-se les sabatilles i unir-se a estes jornades de voluntariat enfocat a totes les edats: adults, xiquets, grups d'amics i famílies poden participar en esta excursió mediambiental i d'oci per a gaudir de la plantació de flors a partir de les llavors.

Durant les tres hores que es preveu que dure l'activitat es podrà participar en la plantació de 300 exemplars de salzes, baladres, "tamarius" i oms al llarg de la zona fitada: "Tothom pot participar i plantar el seu granet d'arena perquè puguem tenir en bon estat el Clot de la Mare de Deu", ha explicat la gerent de la Fundació Limne, Sales Tomás.

Com participar?

Per a poder unir-se a les activitats del diumenge cal enviar un mail al correu participa@limne.org o cridar al telèfon 34 635 47 57 06 de la Fundació. De moment, ja hi ha cent persones inscrites per a esta primera jornada.

Una iniciativa que ha dut a terme l'Ajuntament de Borriana en col·laboració amb la Fundació Limne per a la seua organització així com la Diputació de Castelló, que aporta una subvenció: "El conjunt d'espècies que es plantaran són autòctones i genèticament de la zona, amb ànim de preservar la riquesa i biodiversitat del Clot de la Mare de Déu", ha explicat el regidor de l'àrea, Bruno Arnandis.

Però no és l'única acció en la zona. A esta sèrie de campanyes de col·laboració ciutadana, la Regidoria de Medi ambient també ha explicat que se sumen les inversions contemplades dins de l'aplicació de l'Estratègia EDUSI pertanyent a Fons FEDER europeus: "Amb una inversió total de mig milió d'euros, ens permetrà plantar oms que estan preparats per a ser resistents a la grafiosis, la malaltia que últimament més ha afectat a la riquesa del paratge natural", explica Arnandis.

 2 comentaris
anaset
anaset
17/11/2017 12:11
Dines..tirats..al Fem

Igual,? que el año pasado, que despues ha pasado la maquina .(Desbrozadora)..que corta casi todo..y casi todo lo que plantaron el año anterior .no queda ya....dines .. faena..y ilusions..perdudes. de ver crecer los arboles. parece mentira...y..se ve que los encargados ..y la alcaldesa ...Poco se pasean por el Clot

Pujar