31 d’octubre de 2020 31/10/20

Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional

Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 1)
  • L'Ajuntament els ret homenatge posant el seu nom als camps de futbol municipals

Burriana i els seus veïns tenen molt pel que sentir-se orgullosos. La seua història, arrels i gent la fan única a vistes de qualsevol ‘foraster’, però a més compten amb grans ambaixadors que han portat al llarg dels anys el seu nom per tot el món.

És el cas, sense anar més lluny, dels dos ex futbolistes d'elit Joan Baptista Planelles i Joan Manuel Canós, tots dos naturals de la capital de la Plana Baixa i reconeguts esportistes a nivell nacional i internacional. Han passat molts anys des que la pilota rodarà sobre els seus peus, però l'esperit roman i la il·lusió no es perd.

Des de l'Ajuntament de Burriana han volgut retre'ls homenatge amb un xicotet gran gest: posar el seu nom als camps de futbol municipals. En els pròxims dies, a través d'un decret d'Alcaldia, el conjunt d'instal·lacions esportives de la Bosca passarà a denominar-se ‘Complex Esportiu Municipal la Bosca’, i l'actual camp de futbol municipal Camp de Fútbol Joan Baptista Planelles Marco. Així mateix, el conjunt d'instal·lacions esportives del camí Llombai es denominarà ‘Complex Esportiu Municipal Llombai’, i els seus camps de futbol ‘Camps de Fútbol Joan Manuel *Canós Ferrer’.

La notícia ha sigut rebuda amb gran emoció per tots dos exfutbolistes els qui, en declaracions a elperiodic.com, confessaven com han rebut la notícia: “És un orgull sobretot pensant en la meua família. Vol que estiguen orgullosos del seu avi” ens comptava Canós agraït per la mostra d'afecte. Unes paraules semblants són les que compartia Planelles poc després de ser rebut per l'alcaldessa: “És un orgull, tant per al meu com per a la meua família. Estem molt contents i agraïts amb l'Ajuntament”.

Per part seua, en representació del govern municipal Joan Ramón Monferrer explicava el per què de la decisió: “És de justifica agrair-los tot el que han fet pel futbol. La gent necessita referents, i a Burriana tenim dos”.

Una decisió amb suport unànime

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha rebut als burrianenses Joan Baptista Planelles i Joan Manuel Canós, ex futbolistes d'elit, per a comunicar-los la decisió de posar els seus noms als camps de futbol municipals, una resolució que ha sigut recolzada unànimement per tots els grups polítics de l'Ajuntament de Borriana

Aquesta decisió ja ha sigut exposada també als clubs de futbol locals que no han dubtat a donar suport a la iniciativa. En la recepció, Maria Josep Safont ha mostrat la seua satisfacció perquè aquesta resolució suposa “un merescut reconeixement als dos jugadors burrianenses, llegendes del futbol, que han sigut durant molt de temps ambaixadors d'honor de la nostra ciutat a través del seu esforç esportiu i com a referents en el món del futbol”.

“Hui es fa justícia a dos ciutadans il·lustres de la nostra ciutat que han portat sempre aconseguisc el nom de Borriana. Gràcies Joan Baptista i Joan Manuel per tot el que heu fet per nosaltres” ha lloat l'alcaldessa.

La previsió a partir d'ara és que en les pròximes setmanes es retolen els nous panells i es col·loquen immediatament en les instal·lacions esportives amb els nous noms i que al final de l'actual temporada de futbol, si la situació sanitària de pandèmia ho permet, celebrar amb un acte esportiu i protocol·lari en homenatge als protagonistes i la inauguració oficial de les noves denominacions.

MÉS FOTOS
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 2)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 3)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 4)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 5)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 6)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 7)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 8)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 9)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 10)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 11)
Planelles i Canós, dos referents per a Burriana amb segell internacional - (foto 12)
Pujar