elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un pilot salva la vida en aterrar en un camí rural entre Mascarell i Borriana

Un pilot salva la vida en aterrar en un camí rural entre Mascarell i Borriana
  • El Camí de la Pedrera, el que porta de Mascarell al Port de Borriana, s'ha convertit este dimarts en una pista d'aterratge improvisada

MÉS FOTOS
Un pilot salva la vida en aterrar en un camí rural entre Mascarell i Borriana  - (foto 2)
Un pilot salva la vida en aterrar en un camí rural entre Mascarell i Borriana  - (foto 3)
Un pilot salva la vida en aterrar en un camí rural entre Mascarell i Borriana  - (foto 4)

"Vaig sentir que se m'obria el cel". El Camí de la Pedrera s'ha convertit este migdia en una improvisada pista d'aterratge per a un pilot d'avionetes que a punt ha estat de tenir un accident a causa d'una fallada de pressió.

Segons ha relatat el propi pilot a elperiodic.com, l'avioneta, de l'empresa pública Tragsa, es trobava fumigant per la zona quan "de sobte" s'ha produït un fallo i l'avioneta ha començat a perdre pressió. El pilot ha intentat arribar a l'Aeròdrom de Castelló, però no li ha sigut possible a causa de la distància que encara li quedava i la situació en la qual es trobava: "No sabia què fer", comentava el pilot.

Ha sigut llavors quan ha vist el Camí de la Pedrera, de la localitat castellonenca de Mascarell cap al Port de Borriana: "Se m'ha obert el cel", reconeixia emocionat el pilot. L'home ha aconseguit aterrar sense cap dany, no s'ho podia creure: "Quan he baixat de l'avioneta les cames em tremolaven". El Camí de la Pedrera és una zona àmplia entre camps i d'una gran distància, la qual cosa li ha permès al pilot maniobrar i aterrar a temps.

Després de l'incident, s'ha desplaçat fins a lloc la Guàrdia Civil i tècnics que han tret l'avioneta d'una sèquia en la qual s'havia quedat embossada.

La mateixa Policia Local ha acordonat una part de la zona en la qual ha quedat estacionada l'avioneta per a seguir facilitant el trànsit de vehicles i que la incidència no suposara majors problemes per a la circulació. Segons han detallat ni el pilot ni el mateix aparell han patit cap dany i malgrat l'espectacularitat de la imatge amb l'avioneta parada en el camí La Coixa, ni tan sols hi ha hagut que lamentar danys materials en les infraestructures viàries o en els horts propers al lloc de l'incident.

Pel que sembla, una fallada mecànica en el motor de l'avioneta ha fet que l'aparell anara perdent altura fins que el pilot va decidir informar i realitzar un aterratge d'emergència en el mateix camí, per a així evitar tant que es produïra algun dany en l'aparell com les possibles conseqüències en cas d'aterrar en el cor d'alguna de les explotacions agrícoles, ja que els danys materials hagueren pogut ser molt majors.

Està previst que este dimecres es remolque l'avioneta. Per a açò és necessari que es desmunten les ales i una grua especial carregarà per separat les parts.

Pujar