4 de juny de 2020 4/6/20

Els pescadors de Burriana rebran 20.000 euros per a pal·liar les pèrdues per la pandèmia

Els pescadors de Burriana rebran 20.000 euros per a pal·liar les pèrdues per la pandèmia - (foto 1)
  • L'estat d'alarma ha perjudicat especialment el sector de la pesca artesanal

MÉS FOTOS
Els pescadors de Burriana rebran 20.000 euros per a pal·liar les pèrdues per la pandèmia - (foto 2)

La Confraria de Pescadors de Burriana rebrà més de 20.000 euros per a pal·liar les pèrdues per la pandèmia i la impossibilitat de treballar en condicions normals. L'ajuda prové de la a Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i va destinada a la llotja per haver estat oberta en l'actual situació de crisi i amb l'objectiu de mitigar els efectes de la Covid-19.

L'alcaldessa de Bruriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Pesca, Vicente Aparisi, han expressat la seua satisfacció i agraïment per aquesta ajuda directa de 20.510 euros. Segons ha explicat l'alcaldessa, el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Rogelio Llanes, els ha comunicat que el seu departament està elaborant un decret perquè les confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana puguen sufragar les despeses que ha suposat tindre les llotges obertes de la Comunitat. En el cas de Burriana, ha indicat, la confraria de pescadors rebrà 20.510 euros.

Es tracta, ha celebrat Maria Josep Safont, d'ajudes directes per a col·laborar a pal·liar l'actual situació de crisi a les entitats gestores de llotges pesqueres que han tingut dificultats en l'activitat pesquera i la comercialització dels productes de la pesca en els mesos de març i abril pel confinament. A més, es tracta de garantir el funcionament bàsic de les entitats associatives que sustenten els serveis d'aquesta activitat.

L'alcaldessa de Burriana i el regidor de Pesca han celebrat que l'ajuda contribuirà a "compensar les caigudes de facturació i les pèrdues" per la pandèmia i s'han mostrat conscients “del perjudici que les limitacions de l'estat d'alarma estan causant al sector de la pesca artesanal”.

Aquesta mesura, s'emmarca en les ajudes directes de la Generalitat als sectors que s'han vist afectats per la crisi del coronavirus, perquè puguen afrontar les despeses de manteniment de l'activitat i, sens dubte, ha assenyalat Safont, contribueix a “implementar i millorar la situació econòmica en la gestió de la llotja del peix de Burriana per la caiguda de la venda pel confinament”.

Pujar