elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 200 persones assitiran a la Jornada de Portes Obertes de l’IES Jaume I

Més de 200 persones assitiran a la Jornada de Portes Obertes de l’IES Jaume I
  • 12 centres de Secundària de tota la Comunitat Valenciana, des de Novelda a la Vall d’Uixó, coneixeran el model educatiu de l’institut de Borriana

L’IES Jaume I de Burriana reunirà aquest cap de setmana, divendres per la vesprada (19 hores) i dissabte pel matí (12 hores), a més de 200 persones en una nova edició de la seua Jornada de Portes Obertes, amb la qual intenta donar a conèixer el seu projecte educatiu, caracteritzat pel treball per projectes, la coeducació, l’escolta activa a l’alumnat, l’Aprenentatge Servei, la internacionalització (programa Erasmus), la competència digital, el treball dels ODS i la innovació.

Mitjançant un itinerari per 12 llocs educatius estratègicament situats a les instal·lacions del Jaume I, les famílies del futur alumnat podran conèixer algunes de les activitats que l’estudiantat desenvolupa a 1r ESO i la resta de cursos. Aquesta oferta també es mostrarà al públic en general que ha confirmat la seua assistència. L’alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont, així com el regidor d’Educació, Joan Ramón Monferrer, han confirmat que visitaran la jornada el dissabte. I la subdirectora territorial de la conselleria d’Educació, María José Palmer, ho farà el divendres.

El projecte educatiu del Jaume I no ha despertat solament interés entre les famílies dels col·legis adscrits de Burriana (Roca i Alcaide, Penyagolosa) i les Alqueries (Pintor Sorolla), ja que també ens visitaran altres centres de la localitat, com el José Iturbi o Novenes de Calatrava, així com famílies de col·legis d’altres poblacions de la Plana (El Palmerar, de Benicàssim, Francisco Mondragón, d’Eslida). Alumnat de centres privats com l’escola internacional Waldorf de València i l’escola Les Carolines vindrà igualment acompanyat pels seus familiars.

Per altra banda, professorat de fins a 12 centres de Secundària procedents de tota la Comunitat Valenciana (Alzira, Sueca, Novelda, Massanassa, Quart de Poblet, Sagunt, la Vall d’Uixó, Vila-real, Albal, Guadassuar) també venen a conèixer l’experiència del Jaume, preguntar com és el seu model organitzatiu, quins programes desenvolupen, etc. Formadors del Centro de Profesorado María de Ávila de Zaragoza també han reservat entrada.

Enguany, donades les especials circumstàncies provocades pel coronavirus, la jornada serà amb control d’accés i les persones assistents han reservat prèviament entrada perquè així es pot calcular l’aforament límit.

Pujar