17 de novembre de 2019 17/11/19

Persisteix la insalubritat en els carrers de Burriana

Persisteix la insalubritat en els carrers de Burriana  - (foto 1)
  • Els barris de Novenes i Quarts de Calatrava són els més afectats

MÉS FOTOS
Persisteix la insalubritat en els carrers de Burriana  - (foto 2)
Persisteix la insalubritat en els carrers de Burriana  - (foto 3)
Persisteix la insalubritat en els carrers de Burriana  - (foto 4)
Persisteix la insalubritat en els carrers de Burriana  - (foto 5)

Els veïns de Burriana no cessen amb les queixes de brutícia dels carrers de la localitat. En les principals zones afectades, les de Novenes i Quarts de Calatrava, Barri València i Carrer Sant Gaetá, poden observar-se contenidors replets de fem que produeixen olors desagradables al llarg de tot el dia. A més, també les voreres d'aquests barris es veuen notablement més descurades que les de la resta del poble, on els fanals i les cantonades continuen cobertes d'orines d'animals.

La diferència de neteja entre barris és notable, ja que les zones cèntriques estan visiblement molt més cuidades que les de la perifèria. "Açò és alguna cosa que porta ocorrent des de sempre i, encara que notem iniciativa, no veiem cap millora", declara un veí de la zona afectada. Per la seua banda, Vicent Aparisi, el regidor de Via Pública, ha declarat que sí que és cert que les zones cèntriques puguen estar més cuidades, però que el pla cobreix la neteja de tots els barris de la localitat. "La neteja dels carrers succeeix en horari nocturn i és de sud a nord i d'est a oest", aclareix l'edil.

Els barris de Novenes i Quarts de Calatrava, a més de ser zones residencials, són zones amb parcs infantils, escoles i comerços, de manera que les queixes dels veïns s'accentuen per aquests aspectes. Un dels principals problemes és el de l'acumulació de fem en els solars dels barris, que deriva en l'aparició de rates, grills i altres animals pels carrers i que es colen en els comerços. "Solament vénen a netejar els solars quan posem la queixa, però haurien de venir regularment perquè l'Ajuntament ja sap que està brut", argumenta un veí de Burriana. No obstant açò, segons Aparisi, la neteja d'aquests solars no entra dins de les seues tasques ja que, en tractar-se de solars privats, l'Ajuntament necessita una ordre judicial per a entrar i netejar-los, la qual cosa solament s'aconsegueix amb, almenys, tres denúncies. De manera que l'Ajuntament no pot fer-se càrrec dels solars que estan abandonats en termes de brutícia a causa que són propietats privades.

D'altra banda, si l'empresa comptara amb un major nombre d'empleats de neteja per habitant, seria un aspecte que ajudaria a una major neteja de la localitat, "però no hi ha diners suficients per a açò". No obstant açò, sí que es compleix amb la ràtio especificada en el contracte, el de l'anterior govern, i amb el qual l'actual està complint. "Les queixes que provenen del PP són cap al propi contracte que ells van crear", declara Aparisi, "nosaltres solament estem duent a terme el plec de condicions del contracte que el Partit Popular va dur a terme amb l'empresa que va guanyar el concurs".

També el civisme és un aspecte en el qual els ciutadans han de treballar. Respecte a açò, el regidor de Via Pública declara que els ciutadans haurien de preocupar-se, entre altres coses, per tirar el fem en les hores indicades per a evitar males olors i que "a pesar que siguen pocs els ciutadans incívics, es nota". Però, cal destacar que els ciutadans són cada vegada més responsables respecte a les mascotes, ja que "cada dia són més els que porten una botella d'aigua amb lleixiu per a netejar posteriorment l'orina d'aquestes", admeten els veïns.

 3 comentaris
Del port
Del port
11/10/2018 04:10
vergoya

Desde que gobiernan estos, las calles estan mas sucias que antes

ocultar
Persisteix la insalubritat en els carrers de Burriana
Pujar