elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local

El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local
  • L'Ajuntament ha presentat a Fitur la nova marca Peix de Burriana i vol que siga denominació d'origen

  • En la zona de showcooking Burriana ha cuinat un arròs melós amb llangostins, canana i coents

Videos
Sara Molina: “Estem treballant per llançar la primera fira modernista de Burriana”
Sara Molina: “Estem treballant per llançar la primera fira modernista de Burriana”
MÉS FOTOS
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 2)
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 3)
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 4)
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 5)
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 6)
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 7)
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 8)
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 9)
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 10)
El 'Peix de Burriana', la nova marca per posar en valor la gastronomia i el sector pesquer local - (foto 11)

El Peix de la Llotja de Burriana i els coents han sigut els protagonistes principals en la fira Internacional de Turisme Fitur 2022 que se celebra aquesta setmana a Madrid i que s'ha convertit aquests dies en el centre neuràlgic de les propostes turístiques.

La presència del municipi en Fitur, a més, destaca enguany amb l'estímul d'una demostració culinària en directe que ha tingut lloc avui, amb productes de la llotja del peix de Burriana com a estreles indiscutibles, juntament amb el coent, que ha sigut degustat i valorat pels assistents a la fira.

En la cita han estat presentes la regidora de Turisme i Comerç, Sara Molina, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Zona Marítima, Vicent Aparisi. En la zona de showcooking, el professor de la Xarxa de CdT, Joan Clement, ha cuinat un arròs melós elaborat amb llangostins i canana, amb un toc singular amb la incorporació del coent, un producte pràcticament exclusiu de la capital de la Plana Baixa.

L'arròs de Burriana ha causat sensació i ha sigut la delícia de totes les persones que han pogut assaborir-lo. Durant el temps de l’elaboració i la degustació, el cuiner ha combinat la gastronomia amb la història i les peculiaritats dels productes frescos i genuïns de Burriana i les diferents ‘bondats’ de la ciutat.

La marca “Peix de Burriana”

En la cita madrilenya Molina i Aparisi han aprofitat per a presentar la nova marca “Peix de Burriana” creada per l'Ajuntament per a millorar i fomentar la promoció dels productes pesquers provinents de la llotja, “una marca que pose en valor l'artesania del sector pesquer i que impulse els seus productes a una venda més favorable, i amb la intenció d'arribar a crear una denominació d'origen”, han assegurat.

Per als representants municipals, “un dels nostres avantatges competitius és la nostra gastronomia de qualitat basada en els productes frescos de la nostra llotja, i Fitur és un aparador perfecte per a aquesta simbiosi", han manifestat, i han agraït a tots dos sectors la seua implicació.

“Unir la promoció gastronòmica a la del sector pesquer local, comptant amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de la localitat, li confereix autenticitat i una qualitat extraordinària. Anar units sempre suma", han assegurat.

Per a promocionar la marca “Peix de Burriana”, han valorat, el consistori proposa diferents accions que s'estan treballant i que s'implementaran posteriorment a mitjà i a llarg termini, “tenint en compte els diferents agents socials que permetran situar els productes del port de Burriana en l'estàndard de qualitat que es mereixen: hostaleria, supermercats, confraria, que són part important per a expandir aquesta marca”.

La primera activitat, han explicat Molina i Aparisi, ha sigut el registre de la marca “Peix de Burriana”, juntament amb la creació d’una imatge identificable, en la qual s'ha utilitzat una tipografia idònia amb un color que reflecteix els contrastos que podem trobar en la mar que banya Burriana, verds aturquesats que formen una imatge recognoscible, precisa i concreta del que vol expressar”.

Actualment, han continuat, “s'estan dissenyant les estratègies per a donar a conèixer la marca, així com la gestió dels agents socials que poden afavorir el principal objectiu d'aquest projecte, que no és cap altre que promocionar la pesca de la nostra localitat”. També s'està treballant en un estudi de mercat per a “minimitzar les febleses i amenaces del sector, per a aprofitar les oportunitats i fortaleses que ens brinda”.

Les activitats per a dinamitzar la cultura, la història, el patrimoni i la gastronomia han sigut les principals bases amb les quals l'Ajuntament de Burriana ha estat present aquests dies en la nova edició de la Fira Internacional de Turisme, i on, la gastronomia, les festes i les seues platges han tingut també un paper molt destacat.

Pujar