1 d’octubre de 2020 1/10/20

El Pativel condiciona els 'chiringuitos' i el PP demana al PSPV més implicació per a evitar nous problemes a l'activitat

El Pativel condiciona els 'chiringuitos' i el PP demana al PSPV més implicació per a evitar nous problemes a l'activitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Pativel condiciona els 'chiringuitos' i el PP demana al PSPV més implicació per a evitar nous problemes a l'activitat - (foto 2)

  El Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) condiciona als 'chiringuitos' que tradicionalment s'instal·len en les platges de Borriana cada estiu. El document, dissenyat pel Consell, estableix restriccions a les dimensions d'aquestes activitats que fins avui solament regulava la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar.

  Des del grup municipal del Partit Popular han reclamat del PSPV major implicació per a “evitar que ocórrega en 2017 el que ja va passar en 2016 per la falta d'informació i inacció d'un PSPV que en lloc de treballar per generar oportunitats, s'esforça per destruir les activitats que funcionen”.

  Des de febrer de 2016, el regidor d'Urbanisme del PSPV, Bruno Arnandis, “disposa d'informació del Pativel i no s'ha adoptat mesurada alguna ni plantejat la necessitat de realitzar al·legacions”. De fet, el grau de coneixement del document és tal que “al maig el regidor socialista assegurava que Borriana tindria una platja natural i finalment anem a tenir cinc”.

  Aquesta situació “ens genera greus dubtes i ens espanta el fet que Borriana es puga trobar amb l'aplicació d'una normativa restrictiva i que limita el desenvolupament ja no solament urbanístic sinó també d'activitats”. En aquest sentit, ha assenyalat Fuster, i per al cas dels 'chiringuitos', “la memòria estableix dues categories, la de desmuntable i fix. No obstant açò, el reglament de Costes solament parlava de les fixes, motiu pel qual sol·licitem aclariments sobre les desmuntables”. Ara, no obstant açò, “el Pativel ho desglossa i marca límits d'usos als quals no s'ajustarien les estructures que tradicionalment s'instal·len en la nostra platja”.

  En aquest escenari, des del grup municipal del PP han exigit al PSPV que “treballe, s'informe i presenten al·legacions per a evitar que, en cas que el Pativel entre en vigor abans de l'estiu de 2017, Borriana no es veja afectat pel mateix”. “La disparitat de criteris exposada en la memòria i la normativa sumada a la inacció del partit que suposadament hauria de defensar els interessos de Borriana ens genera intranquil·litat. La mateixa que ja ens han transmès els veïns afectats, als quals s'ha ignorat i no s'ha donat participació alguna”, ha declarat Fuster.

   1 comentari
  Un ciutadà concienciat
  Un ciutadà concienciat
  16/01/2017 12:01
  PP=Bombolla

  El PP de Borriana ja ens va clavar junt al PSOE a una cagerà anomenada Sant Gregori. Ara volen destrosar l'Arenal amb alguna femà més. Que por donen estos amics del ladrillo... D'aci no res veurem com ens munten un Marina Horror davant del poble.

  Pujar