28 de novembre de 2020 28/11/20

Operació eixida ‘sounder’

Operació eixida ‘sounder’ - (foto 1)
  • Els milers d'assistents a l'Arenal Sound han anat abandonant progressivament Borriana

  • Este dilluns han partit prop de 300 autobusos en l'operació eixida

MÉS FOTOS
Operació eixida ‘sounder’ - (foto 2)
Operació eixida ‘sounder’ - (foto 3)
Operació eixida ‘sounder’ - (foto 4)
Operació eixida ‘sounder’ - (foto 5)

"És el millor dispositiu de mobilitat de les huit edicions del festival". És el resum de l'abans, el durant i el després que fa el regidor de Seguretat, Javier Gual, sobre les mesures seguretat en el transport que s'han pres durant la setmana que ha durat l'Arenal Sound.

Així, este dilluns han eixit uns 300 autobusos amb destinació a pràcticament tots els punts d'Espanya. Tal com ha explicat el regidor Javier Gual, "per primera vegada s'ha aconseguit la xifra de més de 15.000 sounders que han accedit al festival durant la passada setmana a través dels distints servicis d'autobús programats tant per l'organització com de forma privada".

Quelcom que des de l'Ajuntament consideren "un gran avanç" en el que a mobilitat es referix, "ja que a més d'eliminar trajectes diaris de vehicles privats durant els cinc dies de festival, també ha servit per a millorar la canalització i ordenació de l'eixida d'autobusos", ha explicat l'edil de Seguretat. Tant el regidor com l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, han estat supervisant l'operació eixida del festival: "Tant la seguretat com la mobilitat han sigut dos dels aspectes que més s'han millorat durant esta octava edició de l'Arenal Sound, gràcies tant a eixe augment de l'ús d'autobusos per a arribar o anar-se del festival, com pels reforços en les labors de control de trànsit", ha conclòs Safont.

Precisament un dels canvis que han permés la millora de la mobilitat és l'acabada d'estrenar Avinguda del Port, que ha facilitat el desplaçament tant a peu com la redistribució del tràfic. Els talls realitzats en l'avinguda Mediterrània durant algunes hores del dia s'han implementat, segons el consistori, precisament per a "augmentar" la seguretat i "facilitar" l'accés o eixida dels i les assistents al festival: "Tras comprovar que podia suposar un greuge per als veïns i veïnes de la zona, també es va permetre l'accés a les seues vivendes a qualsevol hora del dia perquè així l'afecció de festival fora la mínima", ha conclòs l'alcaldessa.

Borriana va tornant així a poc a poc a la normalitat després de viure sis dies de tràfic intens i multiplicar amb escreix la seua població. Especialment destacada va ser la jornada del dissabte a la vesprada i nit, on no cabia pràcticament un agulla de cap en la zona del port, el passeig i la platja. Així ho va poder comprovar este digital i així ho podeu veure en el vídeo que està penjat en l'especial Arenal Sound del periodic.com.

Queda ara netejar les restes que ha deixat el festival i que Borriana torne així a ser la mateixa que fa ara una setmana. Tot això sense oblidar que ja hi ha data per a l'Arenal Sound 2018: del 31 de juliol al 5 d'agost.

 6 comentaris
Discobolo
Discobolo
09/08/2017 12:08
Seamos sinceros

En la encuesta realizada a los periodistas musicales más destscados del país, ninguno destaca el Arenal Sound más que por su "aborregamiento". Calidad mala, confort pésimo, servicios lamentables, pero en asistencia el primero. Otra cosa es que los que vienen se divierten por cuatro perras, me alegro por ellos, pero lo de ser el mejor dista mucho de la realidad, muchísimo, salvo en artículos y medios subvencionados claro.

Pujar