12 d’agost de 2020 12/8/20

Oficial: Suspeses les festes de la Misericòrdia de Burriana

Oficial: Suspeses les festes de la Misericòrdia de Burriana - (foto 1)
  • La situació sanitària ha desencadenat en un escenari en el qual la celebració de la festa seria inviable

MÉS FOTOS
Oficial: Suspeses les festes de la Misericòrdia de Burriana - (foto 2)

L'alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, han comunicat la decisió oficial de suspendre les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia 2020, adoptada després d'escoltar els grups de l'oposició i els representants de l'àmbit festiu, i considerar que “hem de continuar optant per la prudència i evitar aglomeracions, davant la situació actual de rebrots i la impossibilitat de garantir el compliment de les mesures de prevenció en la majoria de les nostres tradicions festives, com els actes al carrer i les reunions i activitats en les penyes”.

Tal com els va avançar elperiodic.com, Salut Pública va recomanar a l'Ajuntament de Burriana que, donada la situació que s'està vivint, no es puguen fer reunions de més de quinze persones o no es produïsquen més de tres contagis en una setmana en la localitat.

“Són recomanacions i pautes que dóna, parlen sempre des de criteris sanitaris però la competència al final és municipal”, aclaria l'alcaldessa de Burriana fa uns dies en referència a la consulta feta a Salut Pública sobre la possibilitat de fer les festes.

La decisión s'ha conegut després de la reunió mantinguda aquesta vesprada a les 20 hores amb representants de la Comissió de Bou, de la Federació Taurina i del col·lectiu de Penyes que participen en les festes de la Misericòrdia, els quals, per unanimitat, han ratificat la decisió del govern municipal.

“El primer de tot és garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes davant la pròpia evolució de la pandèmia”, ha manifestat l'alcaldessa, al mateix temps que ha agraït "la responsabilitat i la prudència de tots els grups municipals, i dels col·lectius festius de les festes de la Misericòrdia, perquè “han entés les circumstàncies i la resolució necessària i assenyada”.

A tots ells, ha expressat, “els agraïsc la sensatesa que han demostrat a l'hora d'haver de renunciar a la celebració de les festes en honor a la nostra patrona, ja que no hi havia una altra alternativa que la cancel·lació definitiva”, ha manifestat.

L’anul·lació dels festejos, que enguany havien de celebrar-se del 4 al 13 de setembre, segons ha assenyalat Maria Josep Safont, s'emmarca en la línia de cancel·lació de les festes de la majoria de poblacions de la comarca i la província, per a "evitar un efecte crida que provoque la concentració multitudinària de persones”, i després d'aclarir la Conselleria de Sanitat, mitjançant una resolució, la normativa sanitària en relació a la realització d'actes religiosos a l'aire lliure, processons, espectacles taurins, culturals, etc.

Així mateix, Maria Josep Safont ha agraït també la comprensió de la ciutadania de Burriana davant d’aquesta situació “extraordinària", i ha manifestat que està convençuda que entendran que la decisió s'ha pres "per responsabilitat, seguint l'assessorament dels experts en salut pública i pensant en l'interés general de la població”.

Una decisió que, en aquests moments, tracta de “minimitzar els elements de risc, com ara les aglomeracions humanes o desplaçaments massius de persones provinents d'altres poblacions i l'exposició a rebrots", ha indicat l'alcaldessa.

Finalment, Maria Josep Safont ha destacat la importància de les festes de la Misericòrdia en la ciutat des del punt de vista econòmic i social, i també de “posar en valor les nostres tradicions i la nostra cultura”. Per això, ha afirmat, “estem treballant i valorant alternatives, però atenent sempre a criteris tècnics i sanitaris, perquè el primer és la seguretat de les persones”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar