25 de novembre de 2020 25/11/20

Les obres de la Carretera del Port començaran a l'octubre

Les obres de la Carretera del Port començaran a l'octubre - (foto 1)

  Han passat més de sis de mesos des que l'ajuntament de Borriana fes palès el seu interès per la renovació de la Carretera del Port. Un desig incentivat pels pressupostos participatius del 2016 i que es va fer realitat mesos després durant un ple, tot i la falta de suports per part dels equips polítics de l'oposició que qualifiquen aquesta obra com "un pegat" que no solucionés els problemes de trànsit de la via.

  L'equip de govern es proposa fer un bulevard que connecti el nucli urbà amb la zona marítima d'una manera segura. L'obra serà una construcció modesta recolzada des de la Generalitat Valenciana i sense necessitat d'expropiacions.

  El diàmetre de la carretera acollirà en el mateix espai un passeig de vianants condicionada amb espais d'ombra i mobiliari urbà de descans, un pas ciclista i els dos carrils per a la circulació dels vehicles. D'aquesta manera, els veïns podran anar passejant fins a la platja d'una manera "segura", segons exposava fa uns mesos l'alcaldessa Maria Josep Safont.

  L'equip de govern tenia previst setembre com a inici de l'obra, després de la campanya estival de la zona marítima. Actualment, la Generalitat Valenciana ja ha concedit a l'empresa Becsa la construcció de la via, mentre que avui els tècnics del consistori han destapat el sobre econòmic i aviat se sabrà quina empresa guanyarà el concurs per a treballar en la nova Carretera del Port.

  Després de la anunciació de l'entitat concessionària de l'obra, estarà 15 dies exposat públicament; un cop es coordinin les tasques del projecte es posaran en marxa, unes pautes que ens situen a l'octubre per a l'inici de l'obra que finalitzarà a principis de l'any que ve.

  Però la ciutat de Borriana acollirà en aquest inici de curs la modificació i el condicionament de moltes zones urbanes i rurals. Avui s'ha iniciat la remodelació de les dues voreres de vianants del Camí d'Onda, que connecten la ciutat amb l'estació del tren. De la mateixa manera, es construirà una zona de vianants a Las Alqueries de Santa Bàrbara amb noves voreres des de la zona de les escoles fins a un camí proper que es dirigeix a l'ermita direcció a Borriana. Aquestes obres s'uneixen al pla de les voreres d'accessibilitat que condicionarà 50 espais de la ciutat per millorar la mobilitat de les persones amb diversitat disfuncional.

  A les zones rurals es posaran en marxa les obres en els POYS destacant el Camí la Coixa. Mentre que en el nucli urbà es repararà el pont del Carrer Major que creua el Riu Sec.

  Totes aquestes construccions tindran el seu punt d'inici a principis d'octubre i la Regidoria de Via Pública, encarregada de les obres, preveu que finalitzin al mes de gener.

   6 comentaris
  Moromusa
  Moromusa
  22/09/2016 10:09
  Retroceso.

  Como siempre, los Perjudicados Politicamente, poniendo las trabas habidas y por haber para J O D E R al personal. A ver si nos queda diafanamente claro: cualquier proyecto, repito C U A L Q U I E R A sera mejor que lo que hay ahora, y al que le pique, que se rasque. Gonia donen, vamoshombreya!!!!

  Pujar