elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Naix el ‘Dansa O’, el nou festival de dansa que prendrà els carrers de Borriana

Naix el ‘Dansa O’, el nou festival de dansa que prendrà els carrers de Borriana
  • L'espai urbà acollirà tot tipus de representacions i tendències

 

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha anunciat la primera edició del Festival de dansa, denominat Dansa O, que tindrà lloc els pròxims dies 20 i 21 de maig. Una nova proposta cultural de l'Ajuntament de Burriana que, durant dues jornades, “vol fer visible la dansa, en tots els seus vessants i tendències, acostant-la al públic realitzant les representacions al carrer”, ha explicat.

El marc de la plaça Major servirà d'escenari i d'espai per als espectacles de fins a cinc companyies, que oferirà la Regidoria de Cultura, de la mà de l'Oficina d'Activitats Culturals i del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí i la participació de l'Institut Valencià de Cultura.

Vicent Granel ha assenyalat que a més de les representacions de dansa,” el vessant formatiu també tindrà el seu protagonisme en el festival amb tallers que duran a terme alguns dels artistes a les aules de l'Escola Municipal de Dansa del Centre Municipal de les Arts”.

El regidor de Cultura ha declarat “estar molt content de la col·laboració entre l'àrea de Cultura i el Centre Municipal de les Arts per a reforçar, més encara, l'aposta de Burriana per la dansa i que aquesta art en la qual es formen moltes persones dins de l'Escola de Dansa arribe als nostres carrers”.

Igualment ha subratllat la importància que el festival, “tinga la plaça Major, lloc emblemàtic dels borrianencs, com a escenari urbà, perquè totes les propostes arriben al major número de públic possible”.

El desenvolupament del festival Dansa O en l'espai urbà, ha continuat, pretén “aconseguir nous espectadors i aficionats a la dansa i crear nous públics mitjançant l'experiència de seguir els espectacles en viu i amb proximitat.”

Així, les representacions faran el pas des de les sales o espais convencionals a l'escenari urbà, per a un accés lliure per a tota la ciutadania. “Un dels objectius d'aquestes activitats és acostar la dansa al gran públic i que les persones puguen tenir una experiència artística en un lloc de representació no convencional”, ha manifestat Granel.

Companyies

Cinc companyies formaran l'elenc d'aquest primer festival: Mareja Dansa, Iván Amaya, Clandestina, Takiri Art Company i Samuel i Lorena.

El pròxim 29 d'abril, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, es presentarà de manera oficial Dansa O i es donaran a conèixer els horaris, espectacles i tallers de les dues jornades del festival, que es faran públics en les activitats organitzades també conjuntament pel Centre de les Arts Rafel Martí de Viciana i l'Oficina d'Activitats Culturals en commemoració del dia de la dansa.

Pujar