13 de desembre de 2019 13/12/19

Com es viu el Nadal en els comerços locals de Burriana?

Com es viu el Nadal en els comerços locals de Burriana?  - (foto 1)
  • El Mercat Municipal s'ha vist afavorit per les dates nadalenques

MÉS FOTOS
Com es viu el Nadal en els comerços locals de Burriana?  - (foto 2)
Com es viu el Nadal en els comerços locals de Burriana?  - (foto 3)

Per Nadal es consumeix, ja siga per a fer els millors regals, per a portar el millor menjar a casa o per a gaudir dels dies festius eixint de casa. A Burriana, les famílies ho deixen tot llest per als dies clau. És a dir, preparar el sopar de nit de Nadal i el menjar de Nadal.

Així, en el Mercat Municipal de Burriana, les treballadores el tenen molt clar: hi ha una crescuda exponencial en les vendes. Fins i tot algunes afirmen que hi ha hagut més vendes que l'any passat. "La gent quan arriba nadal ve al mercat perquè els personalitzem la comanda i el fem al seu gust, alguna cosa que no ocorre en el supermercat", afirma una de les treballadores. A més, admet que la gent no li importa gastar-se més si això comporta tindre productes de qualitat.

"La gent enguany ha eixit i comprat molt", declara una altra treballadora a elperiodic.com, que reafirma que els clients del mercat compren els seus productes perquè saben que són de qualitat i perquè saben el seu origen: "mentre els clients saben que els meus pastissos estan acabats de fer, els que compren en el supermercat, no saben quant temps porten envasats", declara.

Els productes que més s'han venut aquestes dates en el Mercat Municipal han sigut corder, entrecot, paella amb pilotes, marisc, formatges d'untar o formatges afruitats i *pastissets de cabell d'àngel i de moniato. La majoria d'aquests productes, tal com recalquen els seus venedors, no han augmentat de preu malgrat les dates. Només el marisc sí que s'ha vist afectat per aquesta pujada de preus. No obstant això, una de les treballadores de la pescateria admet que, encara que el preu haja augmentat, la gent ha continuat comprant a la seua botiga.

Entre els consumidors, hi ha els qui si que han experimentat aqueixa pujada de preu en les seues butxaques, i una altra que afirma que els preus no han variat. Però en el que tots coincideixen és en la seua satisfacció pel tracte i l'atenció personal dels treballadors. "El tracte és molt diferent, per això preferisc vindre al mercat i no comprar en el supermercat, sobretot en aquestes dates", conclou una consumidora.

Quan eixim del mercat i ens aproximem a la zona comercial de Burriana, no observem aquesta mateixa tendència. El comerç local no s'ha vist igual d'afavorit quant a botigues de roba o articles. Els propietaris d'aquests comerços no estan contents amb l'incentiu per part de l'Ajuntament cap al comerç local aquest Nadal. Els treballadors admeten que la decoració nadalenca del carrer la Tanda ha sigut a càrrec d'ells mateixos.

D'altra banda, una de les treballadores afirma que amb una millor programació nadalenca per als xiquets i més activitats, afavoriria el consum a les botigues. No obstant això, opina que enguany la programació no ha sigut tan extensa com altres anys, i que per això la gent no ix al carrer i no aprofita per a entrar en els comerços. "Els clients no s'estan anant, els estem tirant, no sabem atraure'ls", recalca.

 

ocultar
Com es viu el Nadal en els comerços locals de Burriana?
Pujar