4 de juny de 2020 4/6/20

El Museu Arqueològic de Burriana llança fitxes didàctiques per a la població infantil

El Museu Arqueològic de Burriana llança fitxes didàctiques per a la població infantil - (foto 1)
  • Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus l'activitat proposa com a primera peça restaurar un plat mudèjar que hi ha al museu

MÉS FOTOS
El Museu Arqueològic de Burriana llança fitxes didàctiques per a la població infantil - (foto 2)

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, ahir 18 de maig, el Museu Arqueològic de Burriana ha iniciat una activitat dirigida a la població infantil relacionada amb diverses peces contingudes en les seues col·leccions.

Ahir, el departament museístic va llançar la primera de les fitxes didàctiques que els xiquets i les xiquetes podran pintar i restaurar, perquè puguen saber més sobre la seua ciutat, en concret, es tracta d'un plat mudèjar amb cap de guerrer que data del segle XIV-XV.

El regidor de l'àrea, Vicent Granel, ha explicat que “com que el confinament no ha deixat que es puguen fer les activitats que s'organitzen en el museu, com les visites, pràctiques de restauració i altres experiències, és una bona forma que els més joves ho facen a casa”.

La proposta, ha assegurat Granel se centra en el fet que “els més menuts de casa puguen conéixer les peces i la història que hi ha al nostre museu, i la importància que tenen, amb la realització d’una activitat didàctica”.

Així, d'aquesta manera, els més xicotets de casa hauran de descarregar la imatge de la fitxa, per a poder imprimir, retallar, i restaurar la peça proposada. La fitxa està en les xarxes socials del Museu Arqueològic, i en la web de l'Ajuntament de Burriana.

En la fitxa didàctica, s'explica la importància de la neteja, inventariat i reconstrucció de les peces que es troben en els diferents jaciments arqueològics que hi ha a Burriana. Específicament, el plat que s'ha de reconstruir en la primera fitxa “es va trobar fragmentat en les excavacions de la nova casa Abadia de Burriana, en la part posterior de la Basílica del Salvador”, ha indicat el regidor.

Es tracta d'un plat de cuina decorat amb la tècnica del verd i manganès, paraula comuna en la ceràmica de tradició mudèjar. Segons l'arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, “probablement es va coure en un forn d'un terrissaire de la localitat de Paterna, a València, posteriorment, un mercader el portaria a Burriana, on el va comprar una família cristiana amb un alt poder adquisitiu. El dibuix representa un soldat o cavaller amb el seu elm.

Pujar