28 de maig de 2020 28/5/20

Multats huit joves per organitzar una festa en una casa a Borriana

Multats huit joves per organitzar una festa en una casa a Borriana - (foto 1)
  • La Policia Local ha denunciat a 92 persones per incomplir les mesures de l'estat d'alarma

Una festa en una casa amb huit joves incomplint la prohibició d'eixir de casa. És el que es van trobar aquest cap de setmana els policies de Borriana que van haver d'intervindre per a interrompre-la. En una setmana, i tenint en compte que els dos primers dies van ser de caràcter informatiu, la Policia Local de Burriana ha denunciat, fins al moment, a 92 persones per no respectar i incomplir les mesures incloses en el Reial decret que estableix l'estat d'alarma davant l'emergència sanitària del Covid-19, i realitzar activitats no emparades en aquest.

Entre elles, la Policia Local ha ressenyat la intervenció d'aquest passat divendres a la nit, en la qual van denunciar en un habitatge a 8 persones, d'entre 16 i 18 anys, que estaven celebrant una festa en una casa al carrer la Puríssima.

A més de les denúncies, també ha identificat a altres 136 persones per a comprovar la realització d'activitats emparades per la norma. Segons fonts policials, aquestes denúncies seran tramitades per la subdelegació del Govern a Castelló, que serà qui determinarà també la quantia d'aquestes.

Cal recordar que l'import de les multes oscil·la entre 100 i 600 euros en les infraccions lleus, i de 601 a 30.000 euros les greus, sobre la base de la Llei orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana.

Tot això sense perjudici de la instrucció de diligències a les quals pogueren donar lloc. Igualment, la Policia Local ha realitzat nombroses actuacions els primers dies davant crides alertant de persones passejant pel carrer, fent esport o fent ús dels espais comuns de comunitats de veïns. Els agents han procedit a informar-los de les noves mesures establides pel Reial decret, mostrant col·laboració i retirant-se a les seues llars, per la qual cosa no s'ha estés acta en aquests casos.

En aquest operatiu treballen conjuntament en el municipi la Policia Local i la Guàrdia Civil i vigilen que la ciutadania de Borriana complisca el confinament i només isca de les seues cases en les excepcions contemplades. La seua labor addicional aquests dies se centra en “patrullar, informar la ciutadania, advertir-los i comprovar que efectivament van on diuen que van i fan el que diuen que faran”, han assegurat.

D'altra banda, la Policia Local de Borriana ha apel·lat a la responsabilitat i a la solidaritat de la ciutadania, “hem de ser conscients de la dimensió d'aquesta pandèmia, pensar en totes les persones que aquests dies es juguen la vida pels altres i actuar, en conseqüència, amb sensatesa i sentit comú” i ha instat a la població a “complir les restriccions de mobilitat, que es queden a casa i només isquen en les excepcions contemplades en les mesures del Reial decret”.

“Només ens queda complir amb el confinament i no eixir de casa excepte per les excepcions previstes: acudir al treball, anar a comprar aliments i béns de primera necessitat, atendre majors, dependents o xiquets i passejar a les nostres mascotes i totes elles amb les premisses ja establides”, han advertit les mateixes fonts policials.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar