20 de gener de 2021 20/1/21
Festes de la Misericòrdia

Monferrer: “Ampliem algunes activitats i reforcem la seguretat en els actes taurins'

Festes de la Misericòrdia 2017. Entrevista a Lluïsa Monferrer
Festes de la Misericòrdia 2017. Entrevista a Lluïsa Monferrer
  • Elperiodic.com entrevista a la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, per a conéixer els detalls i les novetats de les Festes de la Misericòrdia que se celebraran a Borriana entre l'1 i el 10 de setembre

MÉS FOTOS
Monferrer: “Ampliem algunes activitats i reforcem la seguretat en els actes taurins' - (foto 2)
Monferrer: “Ampliem algunes activitats i reforcem la seguretat en els actes taurins' - (foto 3)

Borriana es prepara per a acollir la festa més esperada de l'any en la capital de la Plana Baixa: Les Festes de la Misericòrdia en honor a la seua patrona que se celebraran en la localitat de l'1 al 10 de setembre. L'Ajuntament està ultimant ja els preparatius i totes les activitats. Enguany hauran novetats en matèria de seguretat en les festes taurines i a més s'amplien algunes activitats musicals i infantils.

Elperiodic.com ha entrevistat a la regidor de Festes, Lluïsa Monferrer, perquè ens compte tots els detalls d'una festa tan esperada per tots els veïns.

Com van els preparatius de totes les activitats?

Enguany ho tenim tot molt avançat. Sempre queden coses però la veritat que ja tenim moltes ganes que arriben i estiga tot a punt.

Quines novetats teniu preparades per a enguany?

Encara que mantenim allò que s'ha introduït en esta legislatura estem apostant per ampliar algunes activitats com les orquestres per exemple. Enguany hi ha una més i seran dimecres, dijous, divendres i dissabte. També estem ampliant activitats infantils encara que no puc dir res encara. Sí que és cert que hauran més i portarem alguna més gran i amb més renom.

Quant als concerts, es pot contar algo ja?

Encara no. En el Recinte de la Festa estaran les discomòvils durant els primers dies. Tant el dissabte com el dimarts estarà organitzat per InterPenyes als que agraïsc des d'ací la seua col·laboració. Són diferents penyes que s'han unit per a dinamitzar la festa del poble més si és possible i enguany continuen apostant per açò pel que l'Ajuntament els recolza. Les paelles enguany estan avançades i les farem el dimecres perquè la Misericòrdia cau divendres.

Sobre el cartell taurí què es pot saber?

En dos setmanes ho tindrem tot ja tancat i presentarem la cartelería de bous. Són els mateixos que l'any passat i esperem que també agraden perquè ve molta gent de fora per a disfrutar de la festa taurina.

Hi ha mesures de seguretat preparades davant dels possibles problemes o incidents que puguen derivar-se d'estos actes?

No. Nosaltres apostem per la festa com s'ha fet durant tots els anys i respectem les dos parts. Defenem que hi haja una festa però sempre amb el millor tracte per a l'animal. El primer any es va introduir el tancament de mansos i es continua fent perquè pensem que és bo. Enguany, com a novetat i en col·laboració amb Via Pública, farem les barreres per als diferents carrers per la part de darrere amb l'objectiu de tancar la vila i poder tancar més fàcilment el bou. D'esta manera és més segur i fàcil tindre-ho tancat.

Fins a quan poden les penyes incloure les seues activitats en la programació oficial?

Fins al dia sis d'agost. Els donem un poc de marge perquè puguen vindre i per registre introduir les activitats que volen incloure en el llibret perquè la gent sempre queda així més informada. També recordar que és important inscriure's com a penya perquè podem tindre-ho tot més controlat i que hi haja més seguretat per a tots.

Una de les activitats més esperades és la que tanca les festes, la Batalla de Flors. Seguix l'estela d'anys anteriors?

Sí. Enguany participen dotze carrosses a concurs i des d'ací invitem a tot el món a participar en esta festa tan característica. Cada vegada que ixes et pregunten com és eixa batalla perquè fins que no véns no eres conscient de la quantitat de confeti que es llança, de la quantitat de gent que ve a disfrutar de la festa i de com la vivim.

I com explicaries la festa de la Misericòrdia a la gent que no la coneix?

Hi ha una gran quantitat d'activitats per a tots els gustos, en família, en amics, més festa, com vullguen... A més tenim algo molt característic com la Batalla de Flors i les carrosses que estan fent les falles durant tot l'estiu per a poder traure-les al carrer. La gent ha de vindre a participar perquè fins que no ho vius no el sents igual.

 1 comentari
Bou
Bou
01/08/2017 10:08
Festes

Les mateixes festes que fa 10 anys, bravo! Tant de canvi tant de canvi per a repetir el programa de sempre. Una llastima i un altra oportunitat perduda de canviar les coses realment.

Pujar