13 de novembre de 2019 13/11/19

El Ministeri de Sanitat premia el Pla PATI del SME per la promoció de l'esport a Borriana

El Ministeri de Sanitat premia el Pla PATI del SME per la promoció de l'esport a Borriana - (foto 1)
  • El Premi Estratègia NAOS premia la promoció de la pràctica de l'activitat física en l'àmbit familiar i comunitari

MÉS FOTOS
El Ministeri de Sanitat premia el Pla PATI del SME per la promoció de l'esport a Borriana - (foto 2)
El Ministeri de Sanitat premia el Pla PATI del SME per la promoció de l'esport a Borriana - (foto 3)

El Ministeri de Sanitat ha premiat el programa esportiu Pla PATI que el Servei Municipal d’Esports ha implantat en la localitat, entre la comunitat escolar i esportiva per la promoció de la pràctica de l'activitat física en l'àmbit familiar i comunitari El passat 11 d'abril va tenir lloc, en la seu de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) de Madrid, la reunió del Jurado encarregat de fallar els XI Premis Estratègia NAOS, edició 2017.

L'Ajuntament de Borriana ha aconseguit el Primer Accèsit de tot el territori espanyol, al costat dels projectes de la ciutat de Molina de Segura, a Múrcia i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics de Madrid.

Els Premis Estratègia NAOS es convoquen anualment per part de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), depenent del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Es tracta del reconeixement més prestigiós a nivell nacional dels projectes que es duen a terme en tot el país en l'àmbit de l'alimentació, la promoció de l'activitat física i la salut. En aquesta onzena edició de 2017, es van presentar un total de 71 projectes per a les diferents modalitats de Premis que van ser pre-avaluats per l'AECOSAN, sobre la base dels requisits de la convocatòria i als criteris generals de valoració arreplegats en la Resolució. Es van seleccionar 27 com a projectes finalistes per als membres del Jurado amb la finalitat de que es triaren els 7 premiats corresponents a les modalitats de premis i als accèsits que procediren.

L'edil d'Esports, Vicent Granel, s'ha mostrat molt orgullós “d'aquest reconeixement fruit del treball d'un equip format pel SME, al costat dels centres educatius, clubs, i agents socials, i patrocinadors, sense els quals no seria possible dur a terme un projecte que promou l'activitat física i millora la salut de la nostra població”. “Confiem que el projecte continue avance amb la participació de tots, ja que l'interès mostrat per diferents organitzacions i municipis és palés. Un projecte que va arrancar l'anterior edil d'Esports, i que ara continuem amb noves estratègies incorporades”.

Borriana ha sigut premiat pel projecte “El Pla PATI de Borriana: Com integrar agents públics, privats i socials per a promoure l'activitat física i l'esport en els escolars”. El projecte ja ha motivat l'interès de la Conselleria d’Esports de la Generalitat Valenciana, i de diferents municipis valencians.

En aquest sentit, l'edil d'Esports felicitarà a tots els actors responsables del premi, empleats que formen part del Servei Municipal d’Esports com a impulsor del Pla PATI, als centres educatius participants, clubs esportius, agents socials, centres de salut i empreses col·laboradores.

El principal objectiu d'aquest pla estratègic és fomentar els hàbits saludables entre els escolars de Borriana des de la pràctica esportiva i inculcar en ells els valors intrínsecs de l'esport no competitiu. L'eix de l'actuació del pla és el propi alumne destinatari, mentre que els centres educatius actuen com a promotors de la pràctica física i esportiva, tutelada des del Servei Municipal d’Esports, creant una xarxa en la qual col·laboren i s'impliquen diferents agents relacionats amb la salut, l'esport i la infància.

El Pla PATI, que pretén consolidar la labor que el Servei Municipal d’Esports porta realitzant en els últims anys, amb la finalitat de que els nostres escolars adquirisquen majors habilitats motrius mitjançant les activitats multiesportives, així com hàbits saludables a través de diferents activitats ja consolidades, com les escoles esportives, les trobades esportives escolars, els campus multiesportius de Nadal, Pasqua i estiu; la Setmana de l’Esport, l'activitat “Esport en família”, la Cursa de Sant Blai, el programa “Dissabte Pati Obert” i els nous projectes com els programes Esport al teu club i Formació Multiesportiva.

 

ocultar
El Ministeri de Sanitat premia el Pla PATI del SME per la promoció de l'esport a Borriana
Pujar