2 de desembre de 2020 2/12/20

Els mariners de Burriana celebren en gran el dia de la Verge del Carmen

Els mariners de Burriana celebren en gran el dia de la Verge del Carmen - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Burriana - Processó Marítina Verge del Carme
  Burriana - Processó Marítina Verge del Carme
  MÉS FOTOS
  Els mariners de Burriana celebren en gran el dia de la Verge del Carmen - (foto 2)
  Els mariners de Burriana celebren en gran el dia de la Verge del Carmen - (foto 3)
  Els mariners de Burriana celebren en gran el dia de la Verge del Carmen - (foto 4)

  Com és tradició cada 16 de juliol els veïns del Port de Borriana han eixit als carrers per a honrar a la seua patrona, la Verge del Carmen, amb un sentida processó marinera. Multitud de ciutadans, feligresos, confrares, membres de l'associació de festes i així com càrrecs polítics s'han sumat a la trobada.

  El dia de la Verge del Carmen és un dels moments més esperats pels mariners i pescadors de la localitat, els qui al llarg dels 365 dies de l'any treballen per a poder oferir una setmana de festes. Enguany la Missa Solemne ha tingut lloc a les 11 hores i ha comptat amb la participació del Cor Parroquial del Sant Ángel de la Vall d'Uixó.

  Ja a la vesprada, al voltant de les 19 hores s'ha celebrat l'acte central: la processó marítima. La imatge de la Senyora del Carmen ha recorregut els carrers del Port de Burriana, fins a arribar al mar on ha sigut pujada en un vaixell, en el qual ha recorregut el traçat, escortada per diverses embarcacions engalanades per a l'ocasió.

  Un acte carregat de sentiment durant el qual a més, s'ha retut homenatge als mariners difunts, un dels moments més especials de la jornada i de la pròpia desfilada processional en el mar.

  Pujar