26 de setembre de 2020 26/9/20

Maria Arnal i Marcel Bagés seran el plat fort d'un emac de 2018 que segueix augmentant el nivell de la seua programació

Maria Arnal i Marcel Bagés seran el plat fort d'un emac de 2018 que segueix augmentant el nivell de la seua programació - (foto 1)
  • beGun (live!), TVERSKY, NAVVIER, La Plata, Gener, deBigote, Heatwaves o Desert completaran una tercera edició en la qual segueix augmentant el nivell dels artistes i els dj's tornaran a tenir un protagonisme especial

MÉS FOTOS
Maria Arnal i Marcel Bagés seran el plat fort d'un emac de 2018 que segueix augmentant el nivell de la seua programació - (foto 2)
Maria Arnal i Marcel Bagés seran el plat fort d'un emac de 2018 que segueix augmentant el nivell de la seua programació - (foto 3)

Ja tenim ací l'emac.2018, l'esdeveniment que compta ja amb dues edicions en la ciutat de Borriana recollint un gran èxit de crítica i públic torna, amb la col·laboració reforçada entre l'Ajuntament de Borriana amb la Regidoria de Cultura al capdavant i l'Associació emac.

En aquest primer avançament del que serà la tercera edició de l'emac. ens presenten el cartell complet de l'apartat musical en un esdeveniment cultural que tornarà a omplir Borriana, entre els dies 16 i 18 de febrer, d'una proposta enfocada a la música de qualitat i propostes artístiques innovadores en un espai únic com és el CMC La Mercè.

emac.2018 estarà capitanejat per la revelació musical de l'any al conjunt de l'estat: es tracta del duo format per Maria Arnal i Marcel *Bagés, els quals arribaran al CMC La Mercé en format elèctric per a acostar-nos les cançons del seu primer i imprescindible treball ¨45 cervells i un cor” publicat enguany en el segell Fina Estampa i que ha aconseguit un gran acolliment entre el públic. Maria Arnal i Marcel Bagés han realitzat un recorregut acurat, tendre i compromès per a arribar fins a ací. El duo va passar primer pels EPS en català, Remescles, Acoples i Melismes i Verbena, que en quatre i cinc cançons respectivament recuperava les músiques de tradició oral de la península, en una intencionalitat clara, que continua en aquest treball: la memòria com a espai i bé comú, ple de força i de tendresa.

El duo, que reivindica la cultura de carrer, la tradició popular i la cultura lliure, arriba ara amb 45 cerebros y 1 corazón a la cristal·lització d'una pràctica musical constant des dels últims vuit anys. Apel·lant a músiques senzilles i quotidianes, enriquides per la veu de Maria Arnal.

El record com a reivindicació, però també alè per als exclosos d'avui. El seu discurs està emparentant amb el de El Niño de Elche i, si cala fins a la medul·la i aconsegueix gelar el cor, no és només per la potència del seu missatge, sinó per la seua formidable construcció musical, influències d'aquest duo també són artistes com a ARCA o Kate Tempest. El concert en l'emac.2018 promet ser intens i emocionant com tots els que han realitzat amb una gira que els ha portat en aquest 2017 a recórrer tota la geografia espanyola i visitar països com Rússia o Kazakhstan.

El cartell musical de l'emac.2018 ens torna a portar sons d'avantguarda de la mà de beGun (live!), TVERSKY, NAVVIER i Desert. Les guitarres també seran importants en aquesta tercera edició de l'emac. en aquest apartat podem trobar propostes com La Plata, grup vingut des de València, l'indie i el rock de deBigote i Heatwaves des de Castelló o Gener que ens presentaran el seu disc en format acústic, a més de la presència del nou supergrupo M A R.

Una de les grans novetats de l'emac.2018 la trobarem en les vermout sessions, on podrem trobar La Desmontable, mítica caravana portàtil, de theBasement, col·lectiu de dj’s i agitadors de l'escena electrònica a València i voltants, els ritmes electrònics de qualitat són el seu leitmotiv, comptarem amb dos d'ells en format soundsystem.

Completaran l'atractiva llista de dj’s, Pizzicato, Dapunk Phenomena, The *Look, Anticiclón y Borrasca, Cosmonauta, Char Lee, iBrañas, Sickboy, Indies de pacotilla, Kike Vilar, VIni & Kim, Howpopisnow i Tormix. Tancant la programació musical podem avançar que en la zona del claustre es disposarà d'un espai, el qual demominarems emac.lab on trobarem les propostes de PIB, Sweat Taste Showcase: Diego Navarro + oottrroo i la proposta per als xicotets de la casa basada a crear música electrònica a partir de joguets de TOYSELEKTOR. En les pròximes setmanes es desvetlaran els projectes expositius participants en l'emac.art, així com els llocs de streetfood amb els quals explicarà la nova edició de l'esdeveniment borrianenc. Des de l'organització de l'emac.2018 es mostren molt contents amb a composició del cartell d'aquesta nova edició ja que suposa un pas cap a avant quant a propostes que vindran fins a Borriana per a fer de l'emac. un esdeveniment de primer nivell. Cal recordar que l'accés a totes les activitats, concerts, i tallers és gratuït fins a completar els diferents aforaments del recinte del CMC La Mercè. Tant la Regidoria de Cultura com la pròpia organització conviden als veïns i veïnes de Borriana a acostar-se per tal de conèixer i gaudir d'un esdeveniment atractiu i interessant, així com també a la resta de poblacions veïnes.

 2 comentaris
Truc
Truc
17/11/2017 11:11
Cultura

Qué calidad! Mi disco del año.

Pujar