elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Llum verda en els pressupostos al nou ambulatori del Port de Borriana

Llum verda en els pressupostos al nou ambulatori del Port de Borriana
  • En unes setmanes es podrà conèixer la parcel·la en la qual se situarà

El nou ambulatori del Port de Borriana està un pas més prop de veure la llum, ja que apareix pressupostat en els comptes de la Generalitat per a 2023.

En concret, la Conselleria de Sanitat ha projectat 1’1 milions d'euros des de 2023 a 2025 en tres anualitats.

A més, han augmentat el cost total per a aquest consultori auxiliar, que passa dels 800.000 euros planificats en 2022 fins als 1’1 milions actuals.

Cal recordar que en els pressupostos de 2022 ja apareixia una partida per a aquesta obra, que encara no s'ha iniciat perquè s'està a l'espera de la cessió de la parcel·la, situada en terrenys del port, per a poder edificar l'edifici.

El regidor de Zona Marítima, Vicent Aparisi, ha explicat que “estem a l'espera de la cessió d'un solar per part de la Generalitat per a confirmar en unes setmanes la ubicació definitiva”.

Segons el pla funcional, per al nou edifici es contemplen tres consultes de medicina familiar i àrees de pediatria, extraccions, urgències i administració.

L'actual edifici no complia les condicions mínimes

La cerca d'un nou edifici es va iniciar després dels primers mesos de pandèmia, quan es va haver de tancar el consultori al no complir les mínimes condicions per a un local d'aquest tipus.

Segons ha explicat Aparisi, l'ambulatori es va construir en el seu moment sense un sistema de ventilació adequat, presenta deficiències en matèria d'accessibilitat i no disposa d'eixides d'emergència.

Per tot això, després del confinament pel covid es va traslladar als pacients fins al consultori auxiliar del Grau perquè pogueren ser atesos allí.

D'altra banda la tinença d'alcaldia es traslladarà fins al local de l'antic ambulatori del Port per a aprofitar aquest espai i deixar de pagar així un lloguer que ha d'abonar el consistori per aquest edifici.

Pujar