elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'hostaleria de Burriana davant la reducció d'aforaments i el tancament nocturn: “La situació és més que precària”

Concentració de la hosteleria de Burriana
Concentració de la hosteleria de Burriana
  • L'Associació d'Hostaleria protesten per la falta de suport del govern autonòmic i nacional al sector

Galeria de fotos
Manifestació dels hostalers de Burriana
Manifestació dels hostalers de Burriana

Els negocis d'hostaleria de Burriana han protestat, casserola en mà, per la falta d'ajudes i de suport del govern autonòmic i nacional al sector en aquesta crisi.

Tant és així que Pedro Sancerni, portaveu de l'associació, ha assegurat que “la situació és més que precària” perquè molts negocis estan veient com minven els seus ingressos i fins i tot alguns s'han vist obligats a baixar la persiana.

Quan han acabat la seua jornada laboral, que el govern autonòmic ha reduït a les 17 hores, els hostalers de Burriana han agafat els utensilis de cuina que usen per a preparar els seus plats per a protestar perquè és la “única manera de fer-nos visibles davant l'administració”.

Això sí, guardant les mesures de seguretat i higiene en la plaça Major de Burriana per a protestar per la terrible situació que estan vivint els seus negocis.

L'objectiu és “fer-nos visibles davant l'administració”, apunten en el seu comunicat. Perquè “des que es va iniciar el confinament general a meitat de març del 2020 fins a la data d'avui, totes les majors restriccions han anat dirigides als negocis d'hostaleria”.

Malgrat això, “hem mantingut oberts els nostres establiments complint escrupolosament amb totes les normes establides per l'autoritat sanitària”, encara que “veient minvats els nostres ingressos”.

Des de l'administració se'ns ha informat que “estan estudiant les mesures per a resoldre la nostra situació”, però avui és el dia que seguim sense rebre res”.

Els hostalers eixiran cada dijous a la vesprada, en diferents llocs de Burriana, per a protestar per la situació que estan travessant i la falta de suport del govern valencià i d'Espanya.

La situació és preocupant ja que des que va entrar en vigor el tancament a les 17 hores, la facturació de l'hostaleria s'ha desplomat més d'un 80%. Un sector que ha de suportar pujades importants del gas, aigua, electricitat, begudes edulcorades i ensucrades amb un IVA que ha passat del 10% al 21%; així com pujades de l'impost sobre les primes de les assegurances del 6% al 8%, amb una repercussió directa en les primes d'assegurances per als prenedors.

I amb tota eta situació, els hostalers de Burriana es pregunten “què diuen els màxims representants d'aquest “bigobierno”?” -a Espanya- “sobretot els que pertanyen a la part més revolucionària i la que hauria d'estar al costat dels ciutadans més necessitats”. “Desgraciadament per a la ciutadania ni estan ni se'ls espera”.

Burriana eximeix del pagament de la taxa de terrasses en 2021

Des de l'Associació d'Hostaleria de Burriana han destacat el “esforç important” de l'ajuntament de la localitat per a eximir del pagament de la taxa en el segon, tercer i quart trimestre de 2020 i en 2021.

A més “han sigut molt laxos a l'hora d'autoritzar ampliacions de terrassa i noves terrasses on abans no existien, sempre que els espais de la via pública ho permeteren”, assenyalen des de l'associació, encara que ho consideren un “greuge comparatiu” amb aquells establiments tranquil disposen de terrassa o espai per a muntar-les.

MÉS FOTOS
L'hostaleria de Burriana davant la reducció d'aforaments i el tancament nocturn: “La situació és més que precària” - (foto 2)
L'hostaleria de Burriana davant la reducció d'aforaments i el tancament nocturn: “La situació és més que precària” - (foto 3)
L'hostaleria de Burriana davant la reducció d'aforaments i el tancament nocturn: “La situació és més que precària” - (foto 4)
Pujar