elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'exposició 'A la recerca dels llavors perdudes' sobre el món agrícola arriba a Borriana

L'exposició 'A la recerca dels llavors perdudes' sobre el món agrícola arriba a Borriana
  • Más de 750 escolars passaran fins al 14 d'octubre pel CMC La Mercè amb la qual es pretén vincular emocionalment a la població més jove amb l'agricultura

MÉS FOTOS
L'exposició 'A la recerca dels llavors perdudes' sobre el món agrícola arriba a Borriana - (foto 2)
L'exposició 'A la recerca dels llavors perdudes' sobre el món agrícola arriba a Borriana - (foto 3)
L'exposició 'A la recerca dels llavors perdudes' sobre el món agrícola arriba a Borriana - (foto 4)

L'Ajuntament de Borriana rep l'exposició itinerant “En busca de les llavors perdudes”, una activitat educativa que gira a l’entorn de les varietats agrícoles tradicionals i el consum de productes agroecològics de proximitat i temporada, que estarà en el CMC la Mercè des d’avui 29 de setembre fins al 14 d'octubre.

L'alcaldessa de Borriana, Maria José Safont, ha inaugurat la mostra interactiva que ha comptat a més amb la participació del regidor d'Agricultura, Vicent Granel, el president i altres representants de la Cooperativa Agrícola Sant Josep, una representació de la Federació de Cooperatives i membres d’Interpreta Natura.

En l'acte inaugural, la primera edil ha apuntat que realitzar aquest tipus d'activitats és “essencial per a acostar a les famílies, i especialment als xiquets, les xiquetes i joves als hàbits de consum responsables i sostenibles”, perquè, “el futur passa per posar en valor l'agricultura sostenible”, ha afegit.

Així mateix, el regidor d'Agricultura, Vicent Granel, ha ressaltat que s'espera una àmplia participació en el municipi, perquè “més de 750 alumnes passaran durant dos setmanes per aquesta exposició itinerant en què s'aconseguirà vincular emocionalment els xiquets amb l'agricultura”.

En la jornada, s'ha donat a conéixer aquest projecte que sorgeix de la necessitat d'educar i acostar a les famílies a hàbits de consum més responsables, sostenibles i compromesos amb el planeta i la pròpia salut.

Es tracta d'una exposició en forma d’escape room que estarà en el municipi durant un parell de setmanes. Els participants comptaran amb un temps determinat en què hauran de travessar diferents escenaris i recopilar pistes amb l'objectiu de resoldre el misteri de Super Orti.

Taller escolar

Durant el temps que la mostra estiga a Borriana, es realitzaran diferents sessions del taller escolar “Som agroecològics, lluitem contra Globàrium”, una activitat en què els xiquets i xiquetes dels centres educatius de Borriana tindran la possibilitat d'aprendre els beneficis que té consumir productes ecològics i de proximitat per a la salut, per al planeta i per a la societat.

L'objectiu d'aquest taller és mantindre els aliments saludables i la forma de vida dels qui els produeixen i treballen, estar molt compromesos amb el consum responsable i la lluita contra el canvi climàtic perquè a més es busca promoure la transició cap a un model agroalimentari incloent, equitatiu i sostenible.

Pujar