30 de novembre de 2020 30/11/20

L'Arxiu Municipal dona a conéixer els fons del cinema a Burriana amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius

L'Arxiu Municipal dona a conéixer els fons del cinema a Burriana amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius - (foto 1)

    L'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Burriana celebrarà la Setmana Internacional dels Arxius, del 8 al 14 de juny, a través de les seues xarxes socials i realitzarà l'activitat ‘Un arxiu de cinema’, en què aniran publicant-se fons que s’hi custodien relacionats amb el cinema en la localitat.

    El regidor de l'àrea, Vicent Granel, considera que es tracta d'una iniciativa perquè els veïns de Burriana “puguen conèixer la importància que va tenir el setè art a Borriana”. Al llarg d’aquesta setmana es publicaran fotografies, programes de mà, i algun curt.

    La publicació de documentació es realitzarà en tres apartats: un sobre cinematògrafs a Burriana, amb fotografies dels immobles i documents textuals acompanyats d'una breu informació; en segon lloc, filmines dels teatres cinemes Payà i Principal, i, finalment, programes de mà que inclouen, entre altres informacions, una imatge de la pel·lícula anunciada i la sala on es projectava.

    Així, es podrà vore el cinematògraf del Teatre Oberón, actual Payà, el saló del cinema Requena, el del Viciana, i el Casares-Principal, o el cinema d'estiu. També es podran vore filmines sobre descripcions de sales, publicitat comercial, programes de mà o anuncis de pel·lícules.

    Pujar