23 de setembre de 2020 23/9/20

L'Ajuntament dóna suport al curs de valencià per a persones nouvingudes del Centre de Formació de Persones Adultes

L'Ajuntament dóna suport al curs de valencià per a persones nouvingudes del Centre de Formació de Persones Adultes - (foto 1)
  • Les persones interessades poden formalitzar la matrícula del 4 al 14 de setembre

A partir del pròxim dilluns dia 4 i fins al 14 de setembre es pot fer la inscripció al curs de valencià A2 per a persones nouvingudes que organitza el Centre Públic de Formació de Persones Adultes Historiador Viciana de Borriana.

L'Ajuntament, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística, dóna suport a aquest curset, que pretén fomentar l'aprenentatge de la nostra llengua entre les persones procedents d'altres llocs i que pot ajudar a facilitar la integració i a millorar les expectatives socials, laborals i personals dels nouvinguts i nouvingudes.

El regidor de Normalització Lingüística, Santi Zorío, ha destacat que "l'Ajuntament presta tota la col·laboració en aquest curs, ja que l'aprenentatge del valencià per part dels qui no el coneixen incideix també molt positivament en la consolidació de l'ús social de la nostra llengua". Santi Zorío indica que "el valencià forma part del nostre patrimoni i és un dels elements bàsics de la nostra societat i cultura, per la qual cosa no sols cal protegir-lo sinó també promoure'l".

Cal dir que enguany el curs de persones nouvingudes (Valencià A2) s'adapta al Marc europeu comú de referència per a les llengües (que també fa servir la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià en les seues proves), de manera que les persones aprenents començaran a partir del nivell A1 (més bàsic) i acabaran amb un nivell A2. En finalitzar el curs, rebran un certificat acreditatiu del nivell A1 i tindran la possibilitat de matricular-se en les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià per a certificar el nivell A2.

Totes les persones interessades poden acudir a formalitzar la inscripció al Centre de Formació de Persones Adultes, de dilluns a divendres de 9.30 a 12.30 hores i de dilluns a dijous de 18 a 20 hores. Hi ha 42 places disponibles i la documentació que cal aportar és una fotocòpia del DNI o passaport i una fotografia de carnet.

El curs de valencià A2 per a persones nouvingudes començarà el pròxim 26 de setembre, els dimarts de 15 a 17 hores, i finalitzarà al mes de juny de 2018, amb aproximadament 60 hores de durada.

A banda, el Centre de Formació de Persones Adultes ofereix també de manera gratuïta altres cursos de valencià, que enguany s'adapten totalment als nous nivells de les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià: B1, B2, C1 i C2. Normalment són en horari de vesprada (excepte el nivell B2, que té un grup de matí i un altre de vesprada) i solen tenir una duració des de l'octubre fins al juny en sessions setmanals de dues hores.

Pujar