23 de setembre de 2020 23/9/20

L'Ajuntament defén la ubicació del primer parc caní en el centre de Borriana

L'Ajuntament defén la ubicació del primer parc caní en el centre de Borriana  - (foto 1)
  • El projecte respon a les demandes dels veïns que ho van sol·licitar en els pressupostos participatius i resoldre així el problema d'insalubritat que hi havia fins ara en la plaça Santa Berta, defenen des del consistori

MÉS FOTOS
L'Ajuntament defén la ubicació del primer parc caní en el centre de Borriana  - (foto 2)
L'Ajuntament defén la ubicació del primer parc caní en el centre de Borriana  - (foto 3)

El primer parc caní en el centre de Borriana, ubicat en la plaça Santa Berta, pretén donar resposta a les demandes dels veïns i solucionar el problema d'insalubritat que hi havia fins ara en la zona arborada, convertida en un 'improvisat' pipican. És el que defén l'Ajuntament de Borriana en les obres que s'estan realitzant en el parc per a dotar-lo d'infraestructures d'oci i entreteniment.

Entre estes obres de millora es troba la construcció del parc caní. La decisió d'ubicar-ho en esta zona respon a una demanda dels propis veïns: "En els pressupostos participatius vam veure que molts veïns demanaven un parc per a gossos i els tècnics van comprovar que eixa ubicació era adequada", explica el regidor de Via Urbana, Vicent Aparisi.

Però la decisió no ha agradat a tots i són diversos els veïns que rebutgen el dit emplaçament arribant inclús a traslladar la protesta als tribunals si fóra necessari. Una protesta que lamenta l'edil responsable de l'àrea, qui no entén "per què no van manifestar la seua disconformitat quan s'anuncià" la construcció d'este parc per a gossos.

"Fins que no van començar les obres ningú es va queixar. Ara han penjat pancartes, han presentat firmes i han amenaçat de recórrer a la via penal si no es paralitza el parc", explica Aparisi, el qual afig a més que des de l'ajuntament s'han reunit amb ells per a conéixer de primera mà la problemàtica.

La denúncia dels veïns és per la insalubritat i el soroll. "No hi ha insalubritat perquè el que pretén este parc és eliminar el problema de brutícia que hi havia fins ara en la zona arborada de la plaça", defén l'edil. Tampoc es generaran problemes de soroll, assegura el regidor: "Com molt el soroll estarà ara amb les obres".

Davant de les protestes dels veïns, des de l'Ajuntament argumenten que no es pot canviar la ubicació al lliure albir si no hi ha una raó "fonamentada" ja que "s'està parlant d'una inversió i de diners públics".

El que si farà l'equip de govern és tractar de reduir les possibles molèsties que puga causar als veïns: "Enviarem als servicis de neteja i a la policia per a que ho controle. A més, posarem horaris d'obertura i tancament -quelcom que no sol fer-se en este tipus d'instal·lacions- per a controlar l'afluència".

Vicent Aparisi posa com a exemple Vila-real, ciutat en què este tipus d'instal·lacions estan funcionant molt bé: "Els veïns ho agraïxen perquè és una cosa avançada". A més, encara que el de la plaça de Santa Berta és el primer en el centre, no és el primer en la localitat de Borriana: "Tenemos un altre parc en la carretera de Borriana al Grau i la gent és molt respectuosa".

 7 comentaris
APACRIS
APACRIS
15/03/2017 04:03
TRABAJAR

Estos dos cuan esficaran a trevallar, tot son fotos per al record, de formen res de res, trevallar noooooooooooooooooooooooooo, por

Pujar