19 de setembre de 2020 19/9/20

La Junta Local de Seguretat acorda i deixa llest el dispositiu especial per a les festes de la Misericòrdia

La Junta Local de Seguretat acorda i deixa llest el dispositiu especial per a les festes de la Misericòrdia - (foto 1)
  • Els serveis prestats entre Policia Local, Autonòmica i Guàrdia Civil s'eleven fins a gairebé 700 i els horaris de tancament de casals i recinte de festes es mantenen com en l'edició anterior

MÉS FOTOS
La Junta Local de Seguretat acorda i deixa llest el dispositiu especial per a les festes de la Misericòrdia - (foto 2)
La Junta Local de Seguretat acorda i deixa llest el dispositiu especial per a les festes de la Misericòrdia - (foto 3)

La Junta Local de Seguretat s'ha reunit a l'Ajuntament de Borriana per tancar el dispositiu especial que s'aplicarà durant les festes de la Misericòrdia que s'inicien divendres que ve. Tal com ha explicat el regidor encarregat de la Seguretat a la ciutat, Javier Gual en la roda de premsa posterior a la reunió, “el dispositiu establert des de l'Ajuntament és molt similar al d'anys anteriors, i la xifra total d'efectius que la Policia Local oferirà de forma diària superarà els 36 serveis”. Així ho ha detallat al costat de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el Subdelegat del Govern a la província de Castelló, David Barelles, que també ha participat de la reunió. Segons ha manifestat Gual “augmentem els reforços per determinats actes, malgrat que el nombre d'hores de treball és pràcticament igual al del passat any, tal com succeeix amb la dotació de pàrquings que de nou quedarà situada al costat del riu, a la zona de la fira, i en Novenes de Calatrava”. Un dels aspectes que ha volgut puntualitzar i recordar al conjunt de la població el màxim responsable de la seguretat local, és el referent als horaris de tancament de les zones o llocs on se celebren festes o activitats lúdiques. Així, el Recinte de Festes tancarà les portes a les 05:00 de la matinada i haurà de quedar completament desallotjat mitja hora després, amb la intenció de no causar molèsties als veïns a partir d'aquesta hora. Durant el cap de setmana, l'horari s'ampliarà fins a les 06:00. En el cas de la “Mesón”, romandrà obert de forma ininterrompuda entre les 12:00 del migdia i les 00:30 de la nit. I pel que fa als casals on es reuneixen els membres de cada penya, durant el cap de setmana es permetrà la seva estada fins a les 03:30 de la matinada, mentre que entre setmana l'horari es tancarà a la 01:30. Finalment la desfilada de xarangues o batucades per animar la festa als carrers estarà permès fins a la 01:30 en els dies d'entre setmana i fins a les 03:00 durant els divendres, dissabtes i vespra de festiu.

Per la seva banda, el subdelegat del govern a Castelló, David Barelles, ha detallat els dispositius que entre Guàrdia Civil i Policia Autonòmica aportaran durant les festes. “Seran 298 entrades de servei els que realitzarà la Guàrdia Civil, mentre que la Policia Autonòmica sumarà altres 30 perquè el total, unint el treball de la Policia Local, siga de 689 serveis, pràcticament 70 al dia”.

A més, en el repàs dels índexs d'incidències i delictes esdevinguts durant 2016, que junt a l'alcaldessa de Borriana han realitzat en la mateixa reunió, han coincidit a destacar “la baixada de tots els índexs referents a la delinqüència, així com el bon funcionament del dispositiu especial dut a terme durant el festival Arenal Sound”. Safont ha volgut “agrair el treball conjunt i l'esforç realitzat durant la celebració del festival, ja que fem una valoració molt positiva tant de la baixada d'incidències com de l'optimització del treball conjunt”. Per la seva banda, Gual ha detallat que “dins del treball de la Policia Local, la baixada d'incidències ha estat del 5,7%, amb el que es demostra l'eficàcia del dispositiu que cada any fa reduir les xifres”. Mentre, Barelles ha comentat que “durant els set primers mesos de l'any la reducció dels actes delictius a Borriana ha estat de l'11.6%, mentre que en Arenal Sound les infraccions penals han disminuït en un 31%”.

Així, Safont, Gual i Barelles han coincidit a assenyalar que la valoració “tant dels primers set mesos de l'any com de l'Arenal Sound és més que positiva ja que els canvis feien que el treball de prevenció i actuació fora més difícil i el balanç és molt positiu”. Finalment també han fet una crida a “viure les festes amb civisme, per demostrar una vegada més que es pot conjugar l'oci i la festa amb els drets dels veïns i veïnes de Borriana”.

Festes de la Misericordia 2016

Festes de la Misericordia 2016Entrar en el especial
 2 comentaris
Embolaor
Embolaor
01/09/2016 08:09
Vinga la bobà

Machinet, el psudonim del ministre del interior.

Pujar