30 de novembre de 2020 30/11/20

Judit Pesudo i Ana Giménez proclamades reines falleres de Borriana 2018

Judit Pesudo i Ana Giménez proclamades reines falleres de Borriana 2018 - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Burriana - Fallas 2018 - Elección Reinas Falleras
  Burriana - Fallas 2018 - Elección Reinas Falleras
  MÉS FOTOS
  Judit Pesudo i Ana Giménez proclamades reines falleres de Borriana 2018 - (foto 2)
  Judit Pesudo i Ana Giménez proclamades reines falleres de Borriana 2018 - (foto 3)
  Judit Pesudo i Ana Giménez proclamades reines falleres de Borriana 2018 - (foto 4)
  Judit Pesudo i Ana Giménez proclamades reines falleres de Borriana 2018 - (foto 5)
  Judit Pesudo i Ana Giménez proclamades reines falleres de Borriana 2018 - (foto 6)
  Judit Pesudo i Ana Giménez proclamades reines falleres de Borriana 2018 - (foto 7)

  Borriana aclama per fi a les seues màximes representants per al cicle faller del 2018. Fa tan sols uns dies les aspirants al càrrec van presentar les seves respectives sol·licituds, des de llavors els veïns de la localitat han esperat amb paciència la decisió final.

  Aquest any hi ha hagut tres candidates per a cada càrrec, Marta Chabrera Fuentes, Judit Pesudo Martínez i Andrea Navarro Hernández han sigut les joves que han optat a ser la Reina Fallera de Borriana 2018, pel que fa a la candidatura infantil Mar Zaragoza Gasco, Ana Giménez Domingo i Andrea López Vila han sigut les xiquetes que s'han presentat per al carrec.

  Les famílies, amics i representants de les comissions falleres han començat a congregar-prop de les 19:00 hores a la porta de l'ajuntament. Com en anys anteriors, el Saló de Plens de l'Ajuntament de Borriana ha celebrat una sessió plenària extraordinària per a l'elecció de les reines falleres d'aquest proper exercici.

  Ha presidit l'acte l'alcaldessa, Maria Josep Safont, al costat de l'edil de festes i presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer; acompanyades per la Secretaria del consistori. Aquesta vegada, els escons dels grups polítics han sigut ocupats pels presidents de les 19 comissions falleres de la ciutat.

  Ocupat el seu lloc i abans del nomenament oficial, el representant de cadascuna de les falles de Borriana ha dipositat en una urna el nom de les seues seleccionades. El recompte, que s'ha dut a terme al saló del costat, s'ha realitzat en secret. L'alcaldessa Safont ha sigut l'encarregada de retransmetre el plasmat en els vots, trucant a les dues agraciades que representaran a Borriana al llarg de tot el 2018:

  Després de la proclamació, la Junta Local Fallera ha anat al domicili de les noves reines falleres de la ciutat. Ambes han obert il·lusionades, nervis i alegria es reflectien en els seus rostres, també per la responsabilitat que se'ls brinda, però sobretot perquè es compleix per a elles un somni. Seguidament, dos cotxes oficials les han portat a l'Ajuntament de Borriana on han estat victorejades amb fervor a la seua arribada per tot el públic present. L'alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de festes Lluïsa Monferrer i les reines falleres del 2017, Elena Collado i Silvia Martínez, han acollit amb entusiasme a les noves representants de la ciutat.

  El Saló de Plens s'ha posat en peu quan les noves representants del món faller de Borriana han creuat la porta. Saludant al públic, emocionades però ferms han deixat constància que les dues són les noves reines falleres de la ciutat.

  Judit Pesudo és una jove que actualment estudia Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat Jaume I. Tant en els seus estudis com en la seua vida, ella es defineix com a responsable, propera i constant, també la seua trajectòria dins el fallerío és constant. El seu recorregut faller està unit a la Falla Societat Club Ortega. El 2015 va formar part de la cort d'honor per, seguidament en 2016 ser la fallera major. En les passades Falles 2017 va ser una de les dames d'honor d'Elena Collado, amb la qual té moltes coses en comú i manté una molt bona relació per haver viscut juntes tants moments inoblidables.

  Ana Giménez és una xiqueta de 11 anys i estudia cinquè de primària al col·legi La Consolació. Ella afirma que de gran vol ser doctora però abans va tenir que ser Reina Infantil. La petita Anna té una trajectòria fallera a la nostra ciutat lligada a la Falla Societat Centre Espanya, ja que tant en l'any 2015 com en el 2016 va ser dama de la cort d'honor infantil. Aquestes Falles 2017 les va passar molt a prop de Silvia Martínez doncs va ser membre de la seua cort infantil, a més de grans amigues.

  Al llarg d'aquesta setmana que ve, totes les joves que ho desitgin podran presentar les seues sol·licituds per formar part de la Cort d'Honor de les reines falleres o ser Dames de la Ciutat del 2018.

  A finals de juny, es realitzarà el tradicional posat oficial de les reines falleres i les seues Corts d'Honor al complet, per ara les Falles 2018 comencen per posar als seus representants noms i cognoms.

   28 comentaris
  agua cristalina
  agua cristalina
  08/06/2017 11:06
  para la leche oscura

  eres un amargado manipulador,¿ que tiene que ver el tripartito con la eleccion de la reina? es un voto que suma a 19 de las fallas, mas trasparente que esto.

  Pujar