elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

De Jerez a Burriana: el Museu del Bou suma la col·lecció del Museu Taurí andalús

De Jerez a Burriana: el Museu del Bou suma la col·lecció del Museu Taurí andalús
  • A la capital de la Plana Baixa arribaran importants peces d'indumentària taurina, cartelleria, fotografies inèdites, feu-vos olor i escultures que daten des de segle XIX

MÉS FOTOS
De Jerez a Burriana: el Museu del Bou suma la col·lecció del Museu Taurí andalús - (foto 2)

El Museu Taurí de Jerez integre ja forma part de la col·lecció del «Museu del Bou» de Burriana. Una de les col·leccions museístiques espanyoles de temàtica taurina més importants del món ha sigut adquirida per Satine, en una picada d'ullet per a salvaguardar un dels patrimonis culturals mes importants del nostre país.

La seua Fundació, avança a pas ferm en el projecte cultural-taurí més important dels últims temps, amb la posada en escena del ja conegut com Museu del Bou de Burriana, que acull en la seua estructura una amalgama d'idees orientades en la defensa, promoció i difusió de la Tauromàquia en totes les seues màximes expressions.

L'objectiu, és integrar el Museu Taurí de Jerez dins de la columna vertebral del Museu del Bou, alguna cosa que obliga a reestructurar de nou la distribució inicial del Museu, que tènia prevista la seua obertura per a setembre de 2021 i ara no es descarta posposar-la per a mes avance.

Per a Satine seriosa un afront a la Tauromàquia, no aportar els elements necessaris per a salvaguardar aquesta col·lecció museística que compon el Museu de Jerez i la decisió d'adquirir aquesta col·lecció s'ha pres de manera immediata, composta per importants peces d'indumentària taurina, cartelleria, fotografies inèdites, feu-vos olor i escultures que daten des de segle XIX.

Aquesta operació, no hauria sigut possible sense la predisposició i confiança depositada, per la família de Jerez, Rodriguez-Alvarez i fills, que han apostat pel projecte.
Burriana i el Museu del Bou, avancen amb passes de gegant llaura situar a la Comunitat Valenciana una vegada mes en la baula fonamental perquè la cultura del bou continue sent l'essència i el símbol de tot un país.

Pujar