elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
UNA TROBADA AMB

Javier Prior, coordinador de l'Atlètic Borriana Salesians, un rocker amant del bon futbol

Javier Prior, coordinador de l'Atlètic Borriana Salesians, un rocker amant del bon futbol
  • Aquest entrenador té com a objectiu que tant jugadors com entrenadors continuïn creixent. Ho explica en la seva entrevista

Vicente Javier Prior Muñoz porta tota una vida dedicada al futbol formatiu i des de fa diversos anys és coordinador del futbol basi Atlètic Borriana Salesians.

A la seva trajectòria cal sumar quatre anys al Borriana Futbol Base i el CF Nules.

Aquest entrenador natural de Nules compta, a la seva esquena, amb un doble ascens per a un mateix club a la província de Castelló i està a punt d'aconseguir un fet històric: l'ascens del Cadet A.

Quants anys, concretament portes en l'Atlètic Borriana-Salesians?

En l'Atlètic des de 2019 i anteriorment 4 anys al Borriana Futbol Base, abans d'arribar a Borriana, vaig estar també en el futbol basi del CF Nules.

No podem començar d'una altra manera, que parlant dels Cadets.

Què ha passat enguany? La veritat és no que està a l'abast de tots els clubs, aconseguir un doble ascens dels dos Cadets, com heu aconseguit aquest grandiós èxit?

Jo crec que som l'únic club de la província amb un doble ascens en la mateixa categoria, una vegada federació confirmi l'ascens del Cadet A com un dels millors segons de tots els grups. Realment és una passada i un fet històric. Ha estat molt complicat la gestió ja que amb pocs cadets havíem de mantenir-los el més competitius possibles totes les setmanes, ja que tots dos des del principi estaven ja en el més alt. Fonamental la labor de tots dos vestuaris, jugadors i cossos tècnics, que van fer que els 2 equips anessin 1 des del principi. Tots dos compartien objectiu, jugadors i aquest doble sentiment que als de l'A els preocupava el partit del B i als del B els preocupava el partit de l'A.

També el que tots els cadets de tots dos equips hagin sumat molts minuts al costat del suport importantíssim dels infantils en el tram final han estat fonamentals per a aconseguir el doble ascens, sense oblidar l'excel·lent relació cossos tècnics i jugadors i la de tots dos cossos tècnics entre si. David, Israel i Nacho Carreguí amb Cadet A, van ser els grans aliats de Pedro, Adrián i Nacho en Cadet B, com a l'inrevés.

Parlem ara d'infantils. Com has vist als més petits, els que han fet el salt a futbol 11? Veient la classificació, la temporada que ha realitzat l'Infantil D ha estat espectacular, per davant fins i tot d'equips de segon any. Com veus als alevins que faran el salt a F11 enguany?

L'any dels infantils de primer any d'Ángel, López i Canó, ha estat una progressió contínua de menys a molt més. En una lliga de segon any, han estat a un nivell altíssim, acabant en cinquena posició, perdent només 1 partit en tota la

segona volta, i el més important, fent un futbol magnífic. El creixement individual i col·lectiu a estat una constant setmana a setmana, aconseguint al final jugar gairebé de memòria, dificilíssim en el primer any de futbol 11. Se'ls presenta una pròxima temporada apassionant.

De cara al pròxim any, la qual cosa ve dels alevins, que seran infantils de primer any, en els partits de transició que hem fet l'últim mes i mig, la veritat és que les sensacions són molt però que molt positives. És clar que cal tenir paciència, i han d'assimilar conceptes per a ells nous, ja que el salt de futbol 8 a futbol 11 és brutal, i més estant en Primera. Però la veritat és que som molt optimistes amb ells. Gaudirem, això si, serà un any de molta feina.

També ha estat excel·lent la temporada que han realitzat els infantils B i C. Com es gestiona, a nivell de tècnics i jugadors, tenir 4 infantils?

La temporada del B de Pablo, Víctor i Vicente en Primera ha estat molt bona, amb un objectiu de mantenir categoria, que per Nadal ja pràcticament el tenien compliment, han estat tota la temporada en els llocs alts de la categoria, amb molts jugadors pujant per a ajudar tant a l'Infantil A com al Cadet B. Estan més que preparats per a fer el salt a la categoria de Cadet, i no en Segona, sinó en Primera. El mateix es pot dir de l'Infantil C on Alejandro Carreguí, Yan i Alex van aconseguir unir un vestuari de jugadors nous amb uns altres que venien d'anys complicats, fent una excel·lent primera volta que ens va servir per a poder gestionar molt bé la resta de competició.

La gestió en infantils ha estat molt més tranquil·la que en cadets, ja que en tenir plantilles llargues, t'evita problemes de lesions, sancions, baixes llargues… i et dona la llibertat de poder promocionar jugadors per a ajudar a la resta d'equips del club.

La predisposició dels cossos tècnics de tots els infantils envers el club, ha estat magnifica.

Malgrat haver perdut la preferent, com valores la temporada de l'Infantil A? Els veus amb ganes d'assumir el repte de la primera Cadet? Us poseu el repte de tornar a aconseguir estar en Preferent?

Per descomptat que el repte que tindran davant els infantils de segon any serà tornar a Preferent, sens dubte, després veurem on et posa la competició, però aquest és l'objectiu.

L'Infantil A sabíem que enguany anava a ser molt complicat el mantenir la categoria per la normativa de Federació, equips molt forts, grup de molt pocs equips i amb molts descensos, però a part d'això, mai vam perdre el que ha de ser una escola de futbol, el jugar bé i en col·lectiu al futbol, guanyis o perdis han de continuar aprenent a jugar bé al futbol, perquè cada any han de continuar creixent, i tot això es va aconseguir. Fins a 6 jugadors diferents d'aquesta plantilla convocats per la selecció, i molts d'ells debutant en categoria cadet. I ara se'ls presenta un any apassionant, passant a ser cadets i jugant no en Segona, sinó en Primera o fins i tot en Preferent Cadet.

A nivell Juvenil, heu mantingut la preferent i la primera, un objectiu que tampoc està a l'abast de tots. Quina valoració fas de la temporada?

En Juvenils els objectius s'han complerts tots. A l'abast de molt pocs tenir Preferent i Primera, i nosaltres ho tenim. L'any ha estat difícil i complicat ja que quan aquestes en lligues tan competitives com és la Preferent, no pots relaxar-te cap setmana, tot són finals, i per a un equip de primer any en una Primera, així ho és també. Per això es fa tan difícil el mantenir aquest tipus de categories, això sí, és una gaudida a nivell futbolístic el poder jugar-les. La implicació dels cossos tècnics i jugadors, en aquest cas també han estat la clau per a aconseguir tots dos objectius.

Una més, quins objectius de marques, per a aquesta nova temporada?

L'objectiu és sempre que tant jugadors com entrenadors continuïn creixent, si això es produeix els resultats arriben sí o sí. És clar que estem en categories molt altes, cadets i juvenils en Preferent i Primera, Infantils en Primera i amb objectius màxims, però això és una motivació extra per al jugador i l'entrenador. Res millor per a créixer que una lliga exigent i que és un aparador a tots els nivells. Al final aquest ha de ser l'objectiu d'una escola, que els jugadors any a any i categoria a categoria, vagin pujant de nivell, per a acabar el seu cicle formatiu en juvenils de tercer any sent els més complets possibles en tots els conceptes per a arribar a jugar en categoria amateur amb un nivell alt, i això portem anys aconseguint-ho, només cal mirar la quantitat de jugadors del Primer equip, que han tornat a jugar la promoció d'ascens o dels de l'Amateur que han guanyat la lliga, que han estat formats en l'Atlètic Borriana Salesians. Aquest és el veritable èxit d'un club.

I ja, finalment. Jo soc Infantil, Cadet, Juvenil… com puc contactar amb tu, per a formar part d'aquest gran projecte esportiu?

Ens poden contactar a través de la nostra pàgina web http://www.atburrianasalesianos.com com telefònicament o per WhatsApp amb mi en el 617207881, com amb Jorge Gimeno en el 629 611 704, o també en les nostres xarxes socials de Facebook i Instagram

MÉS FOTOS
Javier Prior, coordinador de l'Atlètic Borriana Salesians, un rocker amant del bon futbol - (foto 2)
Javier Prior, coordinador de l'Atlètic Borriana Salesians, un rocker amant del bon futbol - (foto 3)
Javier Prior, coordinador de l'Atlètic Borriana Salesians, un rocker amant del bon futbol - (foto 4)
Javier Prior, coordinador de l'Atlètic Borriana Salesians, un rocker amant del bon futbol - (foto 5)
Pujar