22 de setembre de 2020 22/9/20

PP: "Intervenció ratifica que Borriana se salta l’estabilitat pressupostària de l’Estat"

PP: "Intervenció ratifica que Borriana se salta l’estabilitat pressupostària de l’Estat" - (foto 1)

  El Partit Popular denúncia que "l'Ajuntament de Burriana incompleix les regles d'estabilitat i despesa marcades per l'Estat. Així ho acredita l'informe d'Intervenció del primer trimestre de l'any que el departament municipal ha emés amb caràcter desfavorable als comptes dels tres primers mesos de l'any".

  Segons els populars, "el document acredita la incapacitat del PSPV i els seus socis d'executar les obres que han anunciat de forma sistemàtica. S'han promés inversions en cada pressupost que després no s'han complit i les conseqüències es revelen en l'informe del primer trimestre que no descarta que el consistori es puga veure obligat a aprovar un Pla Econòmic Financer (PEF) que impose restriccions a la despesa o increment d'impostos a la ciutadania".

  "El departament d'Intervenció reconeix en el seu informe que l'Ajuntament de Burriana no complirà la regla de la despesa al tancament de l'exercici 2019. La projecció és d'incomplir l'estabilitat pressupostària en 2.182.800,80 euros i de 4.012.539,80 euros la regla de la despesa. Una informació que ha sigut transmesa al Ministeri d'Hisenda, amb caràcter trimestral, i que serà elevada al ple de la corporació el juliol vinent a fi de que siga ratificat el document".

  “D'executar-se la totalitat de les despeses previstes s'incomplirà tant l'objectiu d'estabilitat pressupostària com la regla de la despesa en la liquidació de l'exercici 2019, obligant la corporació a aprovar un Pla Economicofinancer per al període 2020-21”, assenyala el tècnic en el seu informe.

  Des del PP, Juan Fuster ha reclamat “responsabilitat i rigor en la hisenda pública, perquè Borriana mereix prosperar i créixer, i els nostres veïns gaudir de qualitat de vida i serveis concordes al pagament d'impostos”. En aquest sentit, “des del PP continuarem exercint una labor de control i fiscalització de la despesa, treballant per garantir inversió i desenvolupament, i esforçant-nos per assegurar als nostres veïns el benestar que mereixen”.

  Des del PP, Juan Fuster ha reclamat “responsabilitat i rigor en la hisenda pública, perquè Borriana mereix prosperar i créixer, i els nostres veïns gaudir de qualitat de vida i serveis concordes al pagament d'impostos”. En aquest sentit, “des del PP anem a seguir exercint una labor de control i fiscalització de la despesa, treballant per garantir inversió i desenvolupament, i esforçant-nos per assegurar als nostres veïns el benestar que mereixen”.

  Pujar