7 de juny de 2020 7/6/20

Com impacta l'Arenal Sound en els comerços de Burriana?

Els comerços de Burriana valoren l'impacte de l'Arenal Sound
Els comerços de Burriana valoren l'impacte de l'Arenal Sound
  • Preguntem en supermercats, bars i altres locals del Port i del centre de la localitat per a veure com es viu el festival segons la zona de la ciutat

MÉS FOTOS
Com impacta l'Arenal Sound en els comerços de Burriana? - (foto 2)

Els gustos, com els colors. Que l'Arenal Sound genere un impacte milionari cada edició no significa que ho faça exclusiva i directament en els comerços de Burriana. Hi ha molts que en una setmana fan “el seu agost” gràcies al consum dels visitants o ‘sounders’; n'hi ha, no obstant això, que no noten que l'Arenal Sound estiga tenint lloc; hi ha comerços, fins i tot, que lamenten que els ‘sounders’ “espanten” als clients habituals i arriben a patir pèrdues.

Elperiodic.com ha recorregut algunes zones de la localitat en aquests primers dies de festival. Encara queda setmana per davant però ja hi ha comerciants que vaticinen que serà una gran setmana, ens ho comenten sobretot en la zona del port, principal àrea d'afluència del festival: Menjar, beguda, ombrel·les, gel, tabac… són els principals “menesters” que els assistents al festival consumeixen aquests dies.

També els bars de la zona omplen les seues terrasses de ‘sounders’ que fugen de la calor de les zones de descans i busquen reposar forces en els restaurants que envolten el festival. Però en aquest espai ens trobem també locals que, lluny d'omplir-se, es buiden durant aquests dies. Com les botigues de roba que, fora de càmera, reconeixen que ningú comprarà durant aquesta setmana perquè es pensen que estarà tot abarrotat: “El festival ens espanta la clientela, per a nosaltres és una setmana nul·la”, reconeixen off the record.

I què passa en el centre de Burriana? Hi ha comerços que noten certa pujada, especialment els ultramarins. També alguns bars “ben situats”, al costat d'entrades i eixides del poble així com prop de les parades d'autobús esperen amb ànsia l'arribada d'aquests dies per a fer caixa: “Benvingut siga el festival si ens ajuda a crear ocupació i obtindre una mica de benefici”.

No obstant això, molts comerços del centre reclamen que s'estimule el consum en aquesta zona: “Tots els joves es queden en el Port i ací no notem que hi ha cap festival”, lamenten alguns treballadors de bars i ultramarins de la zona més cèntrica. Per això demanen a l'Ajuntament i a l'organització del festival que s'incidisca en aquest aspecte: “Tots hauríem d'eixir beneficiats”.

A més, un altre punt en el qual coincideixen molts comerciants, és que els grans supermercats són els que fan el seu agost: “El que no pot ser és que els autobusos pareixen al costat de Mercadona o Consum perquè els ‘sounders’ baixen, compren, i es tornen al port. Com eixirem beneficiats així els comerços locals?”, es pregunta una hostalera davant els micròfons d'elperiodic.com.

Arenal Sound 2019

Arenal Sound 2019Entrar en el especial
Pujar