elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una imatge de bous al carrer ‘made in’ Borriana conquista Europa

Una imatge de bous al carrer ‘made in’ Borriana conquista Europa
  • Després de quedar finalista en altres dos concursos, el fotògraf Manolo Navarro s'ha alçat amb el primer premi en reportatge gràfic

El fotògraf de Borriana, Manolo Navarro, s'ha alçat el passat cap de setmana amb el primer premi de la Federació de Fotògrafs Professionals Europeus (FEP) Awards 2022 en reportatge gràfic, convertint-se en el número u d'Europa i coronant-se com el millor fotògraf europeu en reportatge gràfic/fotoperiodisme 2022.

I ho ha fet amb tres fotografies taurines de tres espectacles celebrats a la província de Castelló, concretament a Catí, Borriol i en la plaça de bous de la capital de la Plana.

“A part del meu treball d'estudi, noces, batejos i comunions, també m'apassiona la fotografia taurina”, assegura aquest professional que és també un afeccionat als bous al carrer.

De fet, Manolo Navarro, que també ha sigut col·laborador d'elperiodic.com, assegura que “tenia un pressentiment” -sobre que anava a alçar-se amb el premi en la gala celebrada el passat cap de setmana a Roma- i “em vaig emportar una bandera d'Espanya amb el bou d'Osborne amagada sota la jaqueta”.

Quan li van donar el premi, aquest borrianenc es va traure la bandera i a manera de crossa, va fer un parell de passades sobre l'escenari.

Manolo Navarro, quarta generació de fotògrafs des de 1904, assegura que “aquesta experiència m'ha omplit molt” per el “reconeixement professional que suposa”.

Primera vegada que es presentava als premis de la FEP

Aquesta era la primera vegada que Manolo Navarro es presentava als premis de la Federació de Fotògrafs Professionals Europeus. “El 2022 va començar de forma molt especial”, assegura, després de la nominació a la millor fotografia del concurs organitzat enguany per la Federació Espanyola de Professionals de la Fotografia i la Imatge (FEPFI), a més d'una nominació en el certamen Llums de Granada per un retrat i una obra d'autor.

Pujar