elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un grup ecologista atorga la bandera negra a una platja de Borriana que l'Ajuntament assegura que “no existix”

Un grup ecologista atorga la bandera negra a una platja de Borriana que l'Ajuntament assegura que “no existix”
  • Ecologistes en Acció denuncia abocaments però Borriana presenta unes “analítiques de qualitat excel·lent”

El grup Ecologistes en Acció ha presentat com cada any el seu informe de ‘banderes negres’ en tot el litoral espanyol, com el revers de les famoses ‘banderes blaves’ que s'atorguen per la qualitat dels arenals.

Una d'elles, segons este grup ecologista, és la platja del sud de Borriana, que denominen com a “tram litoral del Grau-Camí Serratella”, encara que pese al nom genèric que li donen (ja que el Grau se situa en el nord de la zona marítima, la situen sobre el mapa en de la Serratella, al sud del port.

Segons expliquen en el seu informe, hi hauria en la zona “recurrents fugides d'aigües fecals per col·lapse de la xarxa d'evacuació quan es produïxen pluges”, una contaminació que asseguren que és “una mescla d'abocaments d'aigües fecals i residuals”.

Per part seua, des de l'Ajuntament la regidor de l'àrea, Noelia Peris, ha assenyalat que “Ecologistes en acció ha atorgat una bandera negra a una platja que no existix”. “No existix perquè continuem esperant la construcció d'espigons per part del Govern de Sánchez”, ha expressat sorpresa sobre esta qualificació a una zona, la de la Serratella, que pràcticament no compta amb zones d'arena en estar tota protegida contra les ones per un mur de roques.

D'altra banda, indica que “la qualitat de les platges de Borriana és excel·lent igual que la qualitat de les seues aigües” i afig que “totes les analítiques que realitza la Generalitat que any rere any obtenen la qualificació d'excel·lència”.

“Qui sostinga el contrari hauria d'aportar analítiques que ho justifiquen, però si la fiabilitat és la mateixa que la de qualificar una platja que no existix, supose que no existiran”, ha lamentat l'edil de Turisme.

En concret, la Generalitat publica cada any els mesuraments de les tres principals platges del municipi, analítiques que es prenen al carrer Andrea Doria (platja del Grau), carrer Eivissa (platja de la Malva-rosa) i enfront de l'Hotel Aloha (platja de l'Arenal), totes elles amb qualificació “excel·lent”.

En els seus informes no apareixen mesuraments de la zona de la Serratella, que només compta amb una xicoteta platja d'escassos metres d'arena, protegida de la mar per espigons experimentals de mitja lluna en el límit amb Nules.

Pujar