9 de desembre de 2019 9/12/19

La Gota freda prevista per al cap de setmana portarà forts vents i podria fer perillar la taronja

La Gota freda prevista per al cap de setmana portarà forts vents i podria fer perillar la taronja - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Gota freda prevista per al cap de setmana portarà forts vents i podria fer perillar la taronja - (foto 2)

  Tot i que no és època de gota freda, ja que setembre i octubre són els mesos més característics per a aquest fenomen, algunes previsions indiquen que podríem patir-la partir del cap de setmana i és que, com indiquen les informacions de l'Agència Estatal de Meteorologia, el bon temps del que hem estat gaudint dels últims dies podria empitjorar en els pròxims dies.

  Amb un 'Nivell d'avís màxim ' a la Península, per a la jornada de divendres es preveu un dia ennuvolat o cobert, amb precipitacions en tota l'àrea mediterrània, i també al final del dia a la Comunitat Valenciana, i vents amb intervals forts al final del dia en els litorals de València.

  Per al dissabte, a més, s'esperen precipitacions i vents forts procedents del nord-est.

  Diumenge es mantindrà un cel ennuvolat, i pel que fa a les precipitacions, augmentaran fins a ser localment fortes o persistents, i es mantindran els forts vents.

  Segons indiquen Fonts del Consorci Provincial de Bombers, no es té previsió de fenòmens significatius a destacar, almenys en el que queda de setmana, encara que si s'esperen 'vents fluixos tendint a component Est ' amb probables pluges disperses sobretot al litoral sud de la Comunitat Valenciana.

  Sí que han incidit que, 'en cas d'emergència els dispositius de Bombers estem sempre alerta ' i han reconegut un possible canvi en les condicions meteorològiques per dissabte i diumenge, de les que ja estarien pendents 'davant la possibilitat de possibles riscos que es preveuen durant el cap de setmana '.

  Cal destacar, també, que si ja durant les passades pluges els agricultors es van posar les mans al cap - molts van expressar la seva preocupació a aquest mig- un episodi de gota freda a hores d'ara de la campanya de la taronja podria resultar molt perjudicial per a les previsions de recollida d'aquesta fruita, amb la conseqüent pèrdues de beneficis.

   

  ocultar
  La Gota freda prevista per al cap de setmana portarà forts vents i podria fer perillar la taronja
  Pujar