23 de setembre de 2020 23/9/20

El PAI Golf Sant Gregori es podria reactivar en menys de dos mesos

El PAI Golf Sant Gregori es podria reactivar en menys de dos mesos - (foto 1)
  • És el termini de temps que han donat els propietaris del PAI Golf Sant Gregori per a resoldre el bloqueig

  • Este dijous els propietaris s'han reunit amb l'Ajuntament per a veure com esta la situació

Hi ha inversor, hi ha voluntat de totes les parts i només falta la resposta dels bancs. Esta és la situació en què es troba actualment el PAI Golf Sant Gregori de Borriana. Els seus propietaris s'han reunit este dijous amb l'Ajuntament de Borriana per a estudiar el full de ruta.

Una trobada que el president de l'Associació de propietaris a favor del PAI, Enrique Daudi, ha qualificat de "cordial, fluÏda" i en la que s'ha vist "L'avançat" que va el tema: "Estem tots en el mateix barco, pareix que l'inversor té els temes molt avançats i es tracta només d'una qüestió de temps".

De fet, tal com ha informat Daudi, s'han mantingut reunions amb totes les parts, des de l'Administrador Concursal, els Juristes Urbanistes, amb el CEO i amb l'equip professional del possible Inversor. La situació estaria tan avançada que només faltaria el vistiplau del banc, que de fet ja es té verbalment: "Ara tot depén de la resposta dels bancs, que ja han donat l'ok verbal però han de donar l'escrit i firmat", conclou el president de l'Associació.

I és este punt sobre el qual establixen temps: "Volem una resposta com a màxim en un mes i mig per a poder resoldre esta situació que portem arrossegant setze anys", lamenta Enrique Daudi, qui es mostra positiu respecte d'això. "Anem amb la vocació que tot vaja endavant".

Segons el full de ruta que ha explicat Daudi, una vegada el banc done el vistiplau l'inversor podrà comprar el crèdit, s'alçarà el concurs de creditors i "tot tirarà cap endavant". Encara així alerten al consistori: "Ha d'estar vigilant i tindre preparat un pla alternatiu per si esta opció que ara està en curs no arribara a bon terme i en este cas no té una altra opció que actuar en conseqüència".

L'Associació de propietaris a favor del PAI Golf de Sant Gregori es va crear a finals de l'any passat "com una resposta obligada al ninguneo i al maltractament rebut per part de l'Agent Urbanitzador i de les anteriors Corporacions de l'Ajuntament", lamenten des de l'associació.

Un IBI "vergonyós"

Un altre dels assumptes que s'han tractat en la trobada que han mantingut els propietaris amb l'alcaldessa de Borriana, Mª Josep Safont, el tinent d'Alcalde, Vicent Granell i el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis, és el de l'Impost de Béns i Immobles (IBI) que aporten els veïns d'esta zona.

"És vergonyós, ho portem pagant tretze anys i l'ajuntament rep 300.000 euros anuals". Respecte d'això, s'han acostat postures i l'Ajuntament ha explicat que ho està estudiant a nivell de cadastre, explica Daudi.

 3 comentaris
Propietario X.
Propietario X.
08/04/2017 12:04
No hay alternativa.

Podemos estar mucho peor y ser el ridiculo de la Comunidad, no hay Plan B ni lo habrá. Imagínese un Ayuntamiento arruinado durante décadas debido a las demandas patrimoniales de los propietarios, devoluciones de cuotas 0 e IBIs con intereses con referencia a 10 años. Según estiman profesionales técnicos externos más de 200 millones de euros en demandas justificadas, después de 16 años de tramitación por una mala gestión y dejación de funciones municipales. Para irse a vivir a otro lado.

Pujar