18 de gener de 2021 18/1/21

Golf Sant Gregori: així avança el projecte urbanístic més important de Burriana

Golf Sant Gregori: així avança el projecte urbanístic més important de Burriana - (foto 1)
  • La urbanitzadora treballa en les ensulsiades de les cases mentre espera al cobrament de la quota zero de les parcel·les de la zona

MÉS FOTOS
Golf Sant Gregori: així avança el projecte urbanístic més important de Burriana - (foto 2)
Golf Sant Gregori: així avança el projecte urbanístic més important de Burriana - (foto 3)
Golf Sant Gregori: així avança el projecte urbanístic més important de Burriana - (foto 4)
Golf Sant Gregori: així avança el projecte urbanístic més important de Burriana - (foto 5)
Golf Sant Gregori: així avança el projecte urbanístic més important de Burriana - (foto 6)

El projecte urbanístic més gran de BUrriana segueix avant. Amb cura, però ferm i segur, des de la urbanitzadora de Golf Sant Gregori es mostren satisfets amb els treballs: “Tot està complint-se segons el que es preveu salve pel cobrament de la cota zero, que estem esperant que l'Ajuntament l'autoritze”, expliquen des de la companyia a elperiodic.com. Això podria retardar unes setmanes els treballs fins que es recapte tota la documentació.

El que no s'ha paralitzat ni molt menys és el projecte d'ensulsiada de les construccions que es troben dins de la zona d'urbanització. Cal assenyalar que existeixen tres tipus de construccions en aquest projecte: les cases en les quals no es necessita projecte d'ensulsiada perquè el projecte urbanístic ja el contempla, les construccions que tenen uralita (un 15% aproximadament de total), i les que estan afectades per costes.

Sobre les construccions amb uralita, es requereix d'un projecte específic per a procedir a la seua demolició. I sobre les terceres, també es precisa del vistiplau de Costas ja que estan dins del domini marítim terrestre. Així que, de moment, els treballs s'estan centrant en aquelles construccions que es poden derrocar.

“Per a cadascun dels enderrocaments geolocalitzem les cases, verifiquem que no existisca uralita i les fotografiem abans i després del treball per a poder identificar l’espai i tindre'l tot perfectament delimitat”, aclareixen des de la urbanitzadora i afigen que això es fa per a garantir la seguretat de tota acció que es realitze: “Hem d'ajustar-nos a la màxima legalitat per a poder treballar amb garanties”.

Cobrament quota zero

Respecte a la paralització del cobrament de la quota 0.0 als propietaris de parcel·les i que va ordenar l'Ajuntament, des de la urbanitzadora expliquen que s'està facilitant la documentació sol·licitada a l'Ajuntament poder dur a terme el seu cobrament, alguna cosa que retardarà unes setmanes els avanços.

La documentació sol·licitada per part del consistori fa referència a part de les despeses que va atendre l'empresa per a la redacció de projectes i informes i que es troben dins de la quota 0.0: “Un informe tècnic desfavorable ha sigut la causa que ens hagen demanat aclariments d'unes despeses que es van produir i van atendre fa ara entre deu i quinze anys”, expliquen des de la urbanitzadora a elperiodic.com.

Malgrat que la llei no obliga cap empresa a mantindre documents més enllà dels cinc anys, la companyia s'ha posat a la feina per a aportar el desglossament aquests despeses. Un xicotet fre però la urbanitzadora puntualitza que estan molt satisfets amb el suport que reben per part de l'Ajuntament: “Estem molt contents amb l'equip de govern i, de fet, cal reconéixer que tots estan ajudant molt a tirar-ho avant”.

Està previst que en les pròximes setmanes l'escull de la documentació quede solucionant i es reprenga el cobrament de la quota zero. Cal recordar que el projecte es troba valorat en uns 90 milions d'euros i urbanitzarà dos milions i mig de metres quadrats enfront de la costa de Borriana, generant quasi dos quilòmetres de noves platges. El projecte podrà arribar a albergar 7.000 habitatges, centres comercials, hotels, un camp de golf d'uns 800.000 metres quadrats així com sector terciari (botigues, restaurants, oci…).

Pujar