2 d’abril de 2020 2/4/20

La Generalitat inverteix mig milió d'euros a Burriana per a construir edificis i rehabilitar espais

La Generalitat inverteix mig milió d'euros a Burriana per a construir edificis i rehabilitar espais - (foto 1)
  • Es busquen contractants i les ofertes es podran presentar fins al pròxim 2 de desembre

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha licitat les obres de rehabilitació d'elements comuns i d'urbanització d'espais lliures del grup d'habitatge públic Tomás i Valent de Burriana i que també inclou la construcció de quatre habitatges. El cost total de la licitació és de 526.740 euros.

Una de les línies estratègiques de la Generalitat és la posada en marxa de Plans d'Intervenció Integral Sostenible (PIINS) en determinats grups d'habitatge públic, com aquest de Burriana.

Aquests plans combinen la reparació i millora d'elements comuns dels edificis amb accions socials que la Conselleria desenvolupa de manera conjunta amb els serveis socials municipals. El pressupost total de les obres ascendeix a 526.740 euros, dels quals 354.096 euros correspondran a la rehabilitació d'elements comuns i els restants 172.644 euros a la conversió d'un local a quatre habitatges.

Pel que respecta als elements comuns, les obres se centraran principalment en la reparació de danys en elements estructurals com a fronts de forjats; reparacions puntuals en façanes; impermeabilització en cobertes; adequació a la normativa d'instal·lacions i subministraments; millora de l'accessibilitat a edificis i zones comunes a través d'itineraris accessibles; intervenció en vestíbuls i millores en l'espai públic. Finalment, el projecte inclou la conversió d'un local dels baixos del grup en quatre habitatges adaptats.

La necessitat d'habitatges públics a Burriana per a adjudicar a persones amb major necessitat habitacional ha fet que la Vicepresidència Segona pose en marxa aquest projecte per a reconvertir un espai sense ús en habitatges.

Concretament es tracta d'un local de 186 metres quadrats que està situat entre dos vestíbuls. L'objectiu és construir quatre habitatges d'uns 47 metres quadrats amb un dormitori, cuina oberta al saló i un bany. Les construccions resultants, a les quals s'accedirà des de la plaça interior Francisco Tomás i Valenta, hauran d'atendre la normativa en matèria d'habitatge protegit, accessibilitat i habitabilitat.

Amb aquesta actuació s'aconsegueix augmentar i millorar el parc públic d'habitatge de la Generalitat, permetent garantir una oferta mínima d'habitatges assequibles, dignes i adequades per a satisfer les necessitats bàsiques de les persones en situació de vulnerabilitat. El termini per a presentació d'ofertes finalitza el pròxim 2 de desembre, a les 14 hores. Hauran de presentar la documentació en la seu de EVha, al carrer Vinatea, 14 de València. Es pot obtindre informació en la web, en el perfil del contractant, en la plataforma de contractació estatal: consultar ací

Pujar