25 de maig de 2020 25/5/20
ENTREVISTA

La Fundació Bromera premia l'escriptor Joan Pla per la seua extensa trajectòria

La Fundació Bromera premia l'escriptor Joan Pla per la seua extensa trajectòria - (foto 1)
  • Elperiodic.com parla amb l'escriptor borrianenc més heterogeni després d'aquest reconeixement

MÉS FOTOS
La Fundació Bromera premia l'escriptor Joan Pla per la seua extensa trajectòria - (foto 2)

La Fundació Bromera ha premiat a l'escriptor Joan Pla per la seua extensa trajectòria en els seus premis per al foment de la lectura. Un important reconeixement per a aquest docent de professió, natural d'Artana i fill adoptiu de Burriana, tal com ens ho ha explicant en una entrevista a elperiodic.com: "Estic molt satisfet, no m'esperava rebre un premi de tal importància, de fet és el més prestigiós a la Comunitat referent a la promoció de la lectura".

Joan Pla ha escrit més de seixanta novel·les, entre les quals destaca 'La Decisió de Gabriel' o 'Mor una vida, es trenca un amor' , un dels clàssics per excel·lència de la literatura valenciana amb més de 200.000 exemplars venuts.

En la modalitat col·lectiva, el guardó de la Fundació Bromera ha estat aquest any per al IECMA. Amb més de 600 socis i 35 anys a l'servei de la cultura, s'ha convertit en una de les entitats culturals més prestigioses i antigues de la província d'Alacant. El lliurament a tots dos premiats tindrà lloc el divendres 7 de febrer, a partir de les 20.30 h, en el transcurs d'un sopar literari al saló Segle XXI d'Alcúdia.

Una vida lligada a l'escriptura

El de Bromera no és ni de bon tros el primer reconeixement literari a la seua producció. Joan Pla ha estat premiat amb el Enric Valor de Novel·la, el Bancaixa de Narrativa Juvenil o el Vicent Silvestre de Narrativa Infantil.

Joan Pla és un reconegut escriptor nascut a Artana però que ha viscut des que es va casar a Burriana. Va començar a estudiar econòmiques però es va adonar que el seu fort eren les lletres i va començar a treballar com a mestre, professió que ha exercit a el mateix temps que la seva altra gran passió: l'escriptura.

Però, tot i estar jubilat, Joan Pla no deixa d'escriure: "Continue publicant i, de fet, d'ací a unes setmanes llançaré 'La Durant Decisió de Gabriel' juntament amb l'editorial Tabarca". Aquesta publicació juvenil parlarà sobre el bullying i l'assetjament escolar i ens explicarà la història d'una parella de gais i una lesbiala que s'enfronten a aquesta situació.

Pla escriu per a totes les edats i tots els gèneres, d'aquí la seva heterogeneïtat. Pots llegir l'entrevista en profunditat que li va fer elperiodic.com.

JOAN PLA, L'ESCRIPTOR BORRIANENC MÉS HETEROGENI.

Pujar