25 de novembre de 2020 25/11/20

El Festival Maig Di Gras es consolida com una oferta musical estable a Borriana

Burriana - Maig di Gras 2017 - Resumen Completo
Burriana - Maig di Gras 2017 - Resumen Completo
  • L'assitència es multiplica respecte a l'edicio del passat 2016

Videos
Burriana - Maig di Gras 2017 - Resumen corto
Burriana - Maig di Gras 2017 - Resumen corto
MÉS FOTOS
El Festival Maig Di Gras es consolida com una oferta musical estable a Borriana - (foto 2)
El Festival Maig Di Gras es consolida com una oferta musical estable a Borriana - (foto 3)

El Festival de música negra i brass bands, Maig Vaig Di Gras, que s'ha celebrat estos dies a Borriana s'ha consolidat ja com una nova oferta cultural estable en la ciutat. Durant diversos dies concerts, sessions en directe, brass bands, cercaviles i fins i tot tallers infantils, cinema i una presentació d'un llibre han fet les delícies dels afeccionats a este gènere musical amb un creixent nombre d'adeptes en tot el país. En eixe sentit, Borriana s'ha situat com una ciutat pionera referent a l'avantguarda musical dins de l'escena alternativa valenciana.

La valoració que fa l'Ajuntament, a través del regidor encarregat de l'organització de l'esdeveniment, Vicent Granel (Compromís), és, "totalment positiva", ja que segons l'edil, la gent ja reconeix i aprecia el festival. A més, Granel ha destaque com a claus el canvi de la ubicació central del Festival, que en esta segona edició s'ha traslladat fins a la Plaça Major, alguna cosa que ha permès multiplicar l'assistència de veïns i aficionats als múltiples esdeveniments que han passat en les últimes hores per l'escenari principal del MAig Di Gras. "S'ha multiplicat l'assistència", ha assegurat el titular de cultura, qui també ha valorat positivament la implicació i participació de col·lectius de totes les edats, en alguna cosa que ha qualificat com un èxit del Festival.

Així mateix, com a reptes de futur, Granel s'ha marcat l'objectiu d'implicar a les agrupacions musicals borrianenques, a les quals pretén involucrar i fer partícips d'una cosa com, per exemple, les brass bands, una sort d'agrupació musical que actua a peu de carrer, de manera molt similar a com ho fan les populars xarangues, tan apreciades en la cultura festiva valenciana.

També, i a futur, el regidor pretén seguir consolidant i augmentant el nivell dels participants en Maig Di Gras, millorant el nivell de les actuacions, atraient a grups que es troben de gira per Espanya i per Europa perquè facen una parada a Borriana. "Estem asseient les bases d'un festival que a futur volem que siga valorat i reconegut no solament a nivell local, sinó també a nivell provincial i autonòmic", ha conclòs Vicent Granel en declaracions a Elperiòdic.com, i a més, ha aprofitat per a donar les gràcies a l'Associació Soul Explosion i als directors del Festival, Vicent i Ferran, "pel seu treball i el seu lliurament".  El Festival, que descansa per a preparar futures edicions, es va acomiadar ahir diumenge i ja pensa en la tercera edició en 2018.

 1 comentari
Perplejo
Perplejo
16/05/2017 08:05
Menuda mierda

Que uno se tenga que enterar que este espectaculo cuesta 14.000 euros y que un negocio privado poniendo barra gane dinero es para echarse a reír.

Pujar