30 de novembre de 2020 30/11/20

Festa multitudinària a la platja de l'Arenal de Burriana sense màscares ni distàncies de seguretat

Festa multitudinària a la platja de l'Arenal de Burriana sense màscares ni distàncies de seguretat
Festa multitudinària a la platja de l'Arenal de Burriana sense màscares ni distàncies de seguretat
  • Un local de la platja podria pagar fins a 123.000 euros de multa per incomplir les mesures sanitàries: s'enfronta a tres sancions, dues d'elles molt greus

  • Les imatges de la festa són de fa dos caps de setmana i la denúncia policial al local de la platja, del passat cap de setmana

Les imatges parlen per si soles: desenes de joves sense màscares, sense respectar les distàncies de seguretat, abraçant-se i bevent. Una escena que impacta en els temps que vivim i que recorda, desgraciadament, a la famosa festa del Galileu Galilei a València que va acabar derivant en el brot de coronavirus més gran que ha registrat la Comunitat Valenciana fins al moment.

El vídeo d'esta festa va ser gravat fa dos caps de setmana a la platja de l'Arenal de Burriana i mostra el que el sector de l'oci nocturn i de la restauració ve denunciant: “la festa segueix quan nosaltres tanquem”. Impactants imatges en les quals es veu a joves que fins i tot es pugen als cotxes i gaudeixen de la nit sense ser conscients -o sense recordar- que la multa a la qual poden enfrontar-se per fer botelló en la Comunitat Valenciana o participar en festes multitudinàries pot ser de fins a 60.000 euros, tal com va aprovar la Generalitat Valenciana el mes de juliol passat.

El vídeo ha causat indignació entre els veïns d'una localitat que va ser durament castigada per la primera ona de coronavirus. De fet, a Burriana el covid-19 s'ha emportat la vida de quaranta veïns des que va esclatar la crisi sanitària i ha contagiat a 444, segons les últimes dades oficials que recull la Conselleria de Sanitat.

Un local s'enfronta a tres sancions greus per incomplir aforament i distàncies

La difusió d'aquestes imatges coincideix amb l'actuació de la Policia Local de Burriana, dies després, en un restaurant de la zona. Segons ha pogut saber elperiodic.com, aquest passat dissabte -un cap de setmana després del multitudinari botelló a la platja de l'Arenal- la Policia Local va rebre un avís perquè es desplaçara a un local de la platja en el qual s'estaven incomplint les mesures sanitàries.

Efectivament, la Policia ha interposat tres denúncies, una greu i dues d'elles molt greus per incomplir el límit d'aforament. Així, fonts municipals han explicat a aquest digital que una de les sancions ha sigut per incomplir les distàncies entre taules i cadires. Les altres dues, molt greus, han sigut per incomplir el límit de l'aforament, que en aquest local està en 150 persones, amb el risc de transmissió que això suposa així com límit d'aforament amb menors.

Les denúncies ja estan en mans de la Direcció General de Justícia (organisme competent i que té l'última paraula) i si es fes efectives podrien suposar-li al local multes de fins a 30.000 euros -en el cas de les greus- i de fins a 60.000 euros cadascuna de les quals han sigut molt greus. Per tant, s'enfrontaria a pagaments de fins a 123.000 euros i la clausura del local o l'activitat durant tres anys.

Elperiodic.com ha tractat de posar-se en contacte amb l'amo del local, sense èxit.

Pujar