23 de setembre de 2020 23/9/20

La Federació de Falles de Burriana, a un pas d'unir-se a la Junta Local Fallera

La Federació de Falles de Burriana, a un pas d'unir-se a la Junta Local Fallera - (foto 1)
  • L'equip de govern planteja en el ple d'aquesta vesprada la unió de la gestió fallera

MÉS FOTOS
La Federació de Falles de Burriana, a un pas d'unir-se a la Junta Local Fallera - (foto 2)

Burriana debat aquesta vesprada una reivindicació històrica: la unió de la gestió fallera. Ho farà en el ple agendado per a aquest dijous a l'Ajuntament on, després de presentar una esmena a la totalitat a la moció presentada pel Partit Popular, el govern municipal proposarà incloure a la Federació de Falles en la Junta Local Fallera.

Segons han explicat el portaveu de Compromís, Vicente Granel i la regidora de Festes i presidenta de la Junta Local Fallera, Lluïsa Monferrer, la proposta inclou la creació d'una comissió per a continuar amb el treball de caràcter jurídic o normatiu per a introduir la figura de la Federació de Falles en la normativa del Consell Sectorial Junta Local Fallera amb l'assessorament dels tècnics municipals.

Amb el resultat i les conclusions d'aquest treball previ i abans de finalitzar l'exercici faller 2020-21, han assenyalat Granel i Monferrer, s'aprovarà la nova normativa del Consell Sectorial Junta Local Fallera.

Tots dos representants han coincidit a assenyalar que l'actual context faller comporta que la normativa i el funcionament del Consell Sectorial Junta Local Fallera vigent “haja de ser modificat, tant per la necessitat d'introduir la figura de la Federació de Falles en aquest, com per l'actualització del funcionament de la festa fallera a Burriana”.

Per part seua, Monferrer ha manifestat que la proposta del govern municipal és “una fita que marcarà la unitat de la gestió fallera” i suposa una “continuïtat a la labor que es realitza des de la Regidoria i que continuarà marcant la línia de treball conjunt amb la Federació de Falles per a aconseguir aqueixa unió”.

Unes declaracions que no han tardat a tindre reacció entre els actuals membres de la Junta Local Fallera, els qui a través d'un comunicat han que deixen els seus càrrecs a la disposició de la regidora “per a facilitar el canvi que comença hui”.

“Volem mostrar el nostre agraïment i reconeixement a totes les comissions falleres de la ciutat per la seua ajuda i col·laboració en tot moment, en la tasca de deixar la festes de les falles en l'el més alt i també a totes les entitats que d'una forma i una altra han col·laborat durant aquests anys” resa el comunicat.

La votació definitiva tindrà lloc, com diem, aquesta vesprada en la sessió plenària prevista a l'Ajuntament de Burriana.

Pujar