1 d’octubre de 2020 1/10/20

Federació de Falles de Burriana: “El coronavirus no podrà amb nosaltres, tirarem avant”

Federació de Falles de Burriana: “El coronavirus no podrà amb nosaltres, tirarem avant” - (foto 1)
  • El sector faller local ha sigut un dels més castigats per la pandèmia però planteja reinventar els seus actes i prendre totes les precaucions per a poder continuar gaudint de la festa

Les falles de Burriana han sigut un dels sectors més afectats per la pandèmia. Els grans esdeveniments que es van celebrar a principis de març van contribuir a una important expansió del virus i així s'acaba de confirmar després de donar-se a conéixer les conclusions del gran estudi realitzat al cens faller de la localitat: el 40% d'ells ha estat en contacte amb el coronavirus, tal i com els ha adelantat elperiodic.com.

L'estudi ha sigut realitzat per la direcció territorial de salut de Castelló i han participat una vintena de metges i infermers, entre ells Salvador Doménech, metge de l'hospital de la Plana de Vila-real i, a més, president de la Federació dels Falles de Burriana. Doménech ha valorat les conclusions en declaracions a elperiodic.com i considera que són de gran importància per a saber com s'ha comportat el coronavirus.

“Com a metge i president em veia en l'obligació d'esclarir què havia passat i com ens podria ajudar en un futur perquè si hi ha un rebrot aquesta informació ens pot ajudar”. Salvador Doménech posa com a exemple que, segons s'extrau de l'informe prelimilar, els actes a l'aire lliure són menys perillosos que en llocs tancats. A més, els actes en espais tancats i amb major duració, com el Pa i Porta o el Sopar de Gala, han sigut grans transmissors del virus.

En qualsevol cas i malgrat el dur colp al món faller, que ja va patir la suspensió de la festa just quan acabava de començar, Doménech llança un missatge d'ànim: “Aquesta malaltia ens ha enxampat a tots de noves però no donarem ni un pas arrere per a donar amb nous tractaments. I quant a les falles, hem d'aprendre i reinventar-nos”.

Des de la Federació dels Falles de Burriana, el seu president planteja reinventar actes per a adaptar-los a aquesta nova realitat, que sembla que ha vingut per a quedar-se: “Ni el coronavirus ni la crisi acabaran amb les falles, prendrem totes les precaucions del món però seguirem avant”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar