20 de gener de 2021 20/1/21

Les falles de Burriana: “Estem en estat de xoc”

Les falles de Burriana: “Estem en estat de xoc” - (foto 1)
  • Lamenten la gestió política que s'ha fet: “Un dilluns ens diuen que no hi ha motiu i l'endemà ens anuncien que les falles se suspenen, no té sentit”

Un dia després de l'anunci, Bouriana torna a despertar-se amb la mateixa incertesa amb la qual es va ficar al llit. Què passarà amb les falles? L'alcaldessa de Burriana, Maria Josep Safont, explicava aquest dimecres que es "buscarà una alternativa" per a la celebració de les Falles, però atenent sempre criteris tècnics i científics, malgrat la "difícil i complicada decisió”. És a dir, la salut està per davant i les decisions de Sanitat prevaldran sobre qualsevol altra.

L'alcaldessa està estudiant la possibilitat de “facilitar-los un local on traslladar i depositar els monuments fallers ja realitzats i, així, d'alguna manera minimitzar l'impacte i els efectes negatius”, ha subratllat Maria Josep Safont. Per al sector faller local la incertesa és màxima: “Estem en estat de xoc”, explica a elperiodic.com el crític i guionista local Quino Puig.

La situació a Burriana és com la mateixa en totes les localitats que celebren Falles, amb el “avantatge” que ací encara no s'havien plantat els monuments. “Així i tot, els problemes que tenen els artistes és què faran amb els monuments, perquè estan pagant lloguer d'espais i, a més, les comissions no contractaran nous monuments fins que no es cremen les falles”, lamentava Quino Puig, per a qui la gestió política no ha estat a l'altura.

“No pot ser que un dilluns ens diguen que no hi ha raó cap per a suspendre les falles i l'endemà anuncien la seua suspensió. I més quan tots, dins de la nostra ignorància, enteníem que anava a passar. No hauríem començat a muntar res”, denúncia Puig i afig: “La salut és el primer però cada activitat té les seues característiques i s'hauria d'haver tingut en compte les de les falles. A Burriana estem pendents de València i a València de Madrid, però allí no coneixen la nostra festa”.

Les falles de Burriana, estan a l'espera de l'evolució de la malaltia i de la “cadena” d'esdeveniments que hagen de vindre: “La situació és nova per a tots i estarem a costa del que vaja passant”.

Pujar