elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Falles de Borriana: Un any després, va arribar el moment de Julia

Falles de Borriana: Un any després, va arribar el moment de Julia
  • El món faller retrà homenatge a Julia López com a reina fallera infantil 2020 i 2021

MÉS FOTOS
Falles de Borriana: Un any després, va arribar el moment de Julia - (foto 2)
Falles de Borriana: Un any després, va arribar el moment de Julia - (foto 3)

El món faller es prepara per a retre homenatge a la seua màxima representant infantil, Julia López, com a Reina Fallera infantil 2020 i 2021, en un moment ple d'emocions, sorpreses i belles paraules, que, a causa de les circumstàncies derivades de la pandèmia, es realitzarà a porta tancada i sense presència de públic, però serà televisat diumenge que ve, 14 de març, a les 17 hores, perquè tota la població puga gaudir-ne.

Julia gaudirà d'un homenatge brillant i ple d'emoció, en què com a reina fallera infantil de Borriana rebrà, en forma de versos i poemes, l'afecte de la comunitat fallera i de les comissions que, una a una i amb totes les mesures sanitàries, desfilaran per l'escenari del teatre Payà per a lloar les seues qualitats i les bondats del seu regnat.

Amb aquest acte, un any després, es reinicien a la ciutat les activitats falleres, en el moment en què es van haver de suspendre, just després de la nit de març del 2020 de l'homenatge a la Reina Fallera, Elena Pastor.

Cal recordar que l'Ajuntament i la Junta Local Fallera, després de descartar la celebració de les Falles de 2021 el mes de març, van decidir organitzar per a aquest mes una sèrie d'activitats vinculades al món faller. Una programació fruit del treball conjunt de totes les persones que formen la Junta Local Fallera, consensuada amb el col·lectiu faller i subjecta a l'evolució de la situació epidemiològica. El conjunt d'aquests actes seran televisats per a poder gaudir-los des de casa.

L'objectiu, segons ha reiterat la regidora i presidenta de la Junta Local fallera, Sara Molina, és d'una banda “visibilitzar que Borriana és un poble faller i que és només el preludi d'una festa que tornarà molt prompte”, i amb aquesta iniciativa també “hem volgut ajudar els oficis vinculats a les falles tan perjudicats per l'actual pandèmia, com la pirotècnia o les floristeries”, ha assegurat.

Amb totes les activitats previstes, ha indicat Sara Molina, se seguirà el protocol de protecció de seguretat contra la Covid i la realització “estarà subjecta sempre a les mesures sanitàries de prevenció de cada moment”.

En relació a la resta d'activitats, la setmana del dilluns 15 al dijous 18 de març s'instal·larà en la façana de la basílica d'El Salvador un tapís, com és habitual en les falles, en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia, perquè durant els quatre dies les persones que ho desitgen, de forma ordenada, puguen depositar individualment la seua ofrena de flors.

A més, el dijous 18 tindrà lloc l'obertura de l'exposició de fotografia i llibrets, en què es lliuraran els premis als millors llibrets de 2020 i podrà ser visitada amb totes les mesures sanitàries en vigor i amb un control total del compliment, i subjecta a la situació epidemiològica del moment.

El 19 de març se celebrarà la Missa Fallera en honor a Sant Josep que comptarà amb la presència dels màxims representants de cada comissió, de les Reines Falleres de Borriana i de les seues corts d'honor, que vestits de particular, i en acabar la cerimònia religiosa, realitzaran la seua ofrena floral, i hi haurà una xicoteta disparà.

El mateix dia 19, a les 14 hores, es llançarà una mascletà aèria amb tres ubicacions simultànies, per a poder gaudir-la des de casa, i a les 22 hores es dispararan 19 castells de focs artificials des de cadascuna de les ubicacions en què s'hauria plantat cada falla en un exercici faller normal.

Pujar