elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nou èxit de participació en la sisena edició de la Festa de les Paelles de Sant Blai

Nou èxit de participació en la sisena edició de la Festa de les Paelles de Sant Blai
  • Al voltant de mil persones es reunixen en la Terrassa Payà per compartir taula i gaudir d'un dia complet de música en un dels actes més multitudinaris de les festes de Sant Blai

Galeria de fotos
Burriana - Sant Blai - Paellas
Burriana - Sant Blai - Paellas
MÉS FOTOS
Nou èxit de participació en la sisena edició de la Festa de les Paelles de Sant Blai - (foto 2)
Nou èxit de participació en la sisena edició de la Festa de les Paelles de Sant Blai - (foto 3)
Nou èxit de participació en la sisena edició de la Festa de les Paelles de Sant Blai - (foto 4)
Nou èxit de participació en la sisena edició de la Festa de les Paelles de Sant Blai - (foto 5)

Després de la celebració del dia gran en honor al patró de Borriana, Sant Blai, la ciutat seguia preparada per celebrar durant el cap de setmana altres actes englobats dins de les festes, que han tornat a resultar multitudinaris i han tret al carrer a centenars de veïns i veïnes. Així ho ha fet la sisena edició de la Festa dels Paelles de Sant Blai, que un any més ha aconseguit reunir en la Terrassa Payà a prop de mil persones disposades a gaudir d'una jornada de germanor al costat de penyes, colles, quadrilles d'amics i famílies que una vegada més han respost a la crida dels organitzadors per tornar a deixar pràcticament petita la Terrassa.

Des de meitat matí, els preparatius previs han començat a completar-se amb la col·locació de desenes de taules i centenars de cadires que servirien, més tard, com a lloc de reunió al voltant de la paella. I a partir de la una del migdia, els carrers del centre històric de la ciutat han començat a fer olor al sofregit que començava a cuinar-se en les primera vintena de paelles situades en un dels laterals de la Terrassa. A poc a poc la zona habilitada per al cuinat de les paelles s'ha anat omplint mentre en l'altre extrem de la plaça la sessió del dj programada per a les hores prèvies al menjar animava als que intentaven evitar el fum que per moments alçaven les xicotetes ratxes de vent.

Després que, a poc a poc, les paelles anaren ocupant els extrems de les taules a l'espera dels que encara arribaven fins a la Terrassa Payà, i que les paelles des de quatre comensals a prop de quaranta anaren també buidant-se, l'animació ha estat a càrrec de l'orquestra Supermagic que durant diverses hores ha completat una jornada que sis anys després de la seua primera celebració, ja s'ha convertit en un referent dins de les festes en honor a Sant Blai. Les prop de mil persones que aquest any s'han donat cita en la versió del Dia de les Paelles que també se celebra durant les festes de la Misericòrdia, corroboren la creixent participació dels veïns i veïnes de Borriana en els quatre caps de setmana que durant el mes de febrer programen desenes d'espectacles, actes culturals i festius en honor al patró Sant Blai.

comentari 1 comentari
Fui a las paellas
Fui a las paellas
07/02/2017 01:02
Una duda

Tengo una duda. En las paellas la gente comentaba que es el ayuntamiento el que ha pagado la orquesta, las sillas y mesas, y los baños. Si eso es verdad, que han pagado los organizadores???

Pujar