elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Exigeixen que facultatius de la Plana canalitzen les instruccions de l'equip que aplica ozó a un pacient amb covid

Exigeixen que facultatius de la Plana canalitzen les instruccions de l'equip que aplica ozó a un pacient amb covid
  • El Col·legi d'Infermers i Infermeres de Castelló ha emés un escrit a l'hospital de Vila-real després de veure's implicats per ordre judicial al tractament exigit per la família del pacient de Borriana

El Col·legi d'Infermers i Infermeres de Castelló ha enviat un requeriment a la gerència de l'Hospital Universitari de la Plana en el qual sol·licita que fins que es faça efectiu l'alçament de la mesura cautelar, la gerència d'aquest centre garantisca la presència d'un facultatiu intern de l'Hospital que canalitze les instruccions que puga donar el responsable mèdic extern, de manera que els infermers i infermeres de l'Hospital de la Plana no es vegen en la tessitura d'haver d'atendre una ordre de tractament, ja que no són els destinataris de l'ordre donada pel Jutjat i no són responsables de la seua administració, com indiquen les actuacions de 10 d'agost de 2021 i 13 d'agost de 2021 del Jutjat contenciós administratiu núm. 1 de Castelló.

Aquest escrit s'ha emés després de la reunió que van mantindre divendres passat 27 d'agost 21 infermers i infermeres de l'UCI de l'Hospital Universitari de la Plana, el director adjunt d'Infermeria i la directora d'Infermeria del Departament de Salut amb l'assessor jurídic del col·legi professional.

Responsabilitat en l'administració del tractament

Tal com s'ha detallat en el requeriment, durant la vigència de la mesura cautelar, els professionals mèdics i infermers de plantilla de l'Hospital de la Plana, i en concret els infermers i infermeres del servei d'UCI, s'han vist implicats de manera directa o indirecta en el compliment de l'ordre de tractament donada pel Jutjat, interferint en les seues obligacions habituals i col·locant a aquests professionals en situacions alienes a les seues comeses, funcions i tasques.

Per això, a través d'aquest escrit se sol·licita a la gerència de l'Hospital de la Plana que amb la finalitat d'evitar que els professionals infermers interns de l'Hospital es vegen involucrats en actuacions o decisions que corresponen exclusivament als responsables del tractament autoritzats pel Jutjat, es garantisca que el director del tractament i el seu equip no interferisca en l'actuació dels professionals interns de l'Hospital, ni els done cap mena d'ordre al no estar inclòs en l'equip mèdic de l'Hospital ni existir dependència jeràrquica.

Fi del tractament el dimecres 1 de setembre

El jutjat contenciós administratiu núm. 1 de Castelló va acordar divendres passat, 27 d'agost, alçar la mesura cautelar acordada el passat 10 d'agost a través de la que s'autoritzava que un pacient ingressat en l'UCI de l'Hospital La Plana rebera ozonoterapia a càrrec de personal extern, i a petició de la família. Aquest alçament es farà efectiu dimecres que ve 1 de setembre a les 9.00 hores. 

Pujar