12 d’agost de 2020 12/8/20

El PP exigeix protegir als alumnes de Burriana amb la infermeria escolar a partir de setembre

El PP exigeix protegir als alumnes de Burriana amb la infermeria escolar a partir de setembre - (foto 1)
  • Suay (PP) defensa esta vesprada la implantació del servei amb càrrec al Consell i reclama a l'ajuntament que actue “si la Generalitat ens continua ignorant”

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana reclamarà aquesta vesprada en ple la implantació del servei d'infermeria escolar amb l'objectiu de protegir als alumnes de la ciutat del coronavirus. “És un servei que és urgent implantar en un moment especialment sensible com és el que ha derivat de la pandèmia. La seua utilitat és indiscutible, com també ho és la seua necessitat. Cal exigir al Consell que finance les despeses i, en cas que ens continuen ignorant, assumir els costos des de l'Ajuntament de Burriana”.

La ciutat, tal com van alertar els metges de l'Hospital La Plana en la segona quinzena del mes de març, ha patit un brot “explosiu”. Una circumstància que els professionals van exigir contindre però que des de la Conselleria de Sanitat va ser ignorada. “Hui, coneguts aquests detalls, hem de ser especialment cuidats a aplicar mesures de control que eviten nous brots”.

En aquest sentit, ha assenyalat Consuelo Suay, regidora del PP a Burriana, “és necessari que aquesta prestació s'implante i garantisca a partir del curs 2020-21. Els professionals resoldran dubtes dels docents i atendran la comunitat educativa aplicant els criteris sanitaris que com a experts en aquest camp coneixen. No podem deixar desprotegits a centenars d'alumnes i docents. Al contrari, hem de protegir-los i aplicar solucions que siguen eficaces i que donen certitud i seguretat a les famílies”.

Així les coses, la moció que aquesta vesprada defensa Suay confia a obtindre el suport de la corporació “perquè ve a donar cobertura a alumnes i docents”. “El Consell ha de finançar els costos. En tot cas, si no ho fa, com ens té habituats, aquesta és una mesura que ha d'assumir el consistori en llaures a garantir la salut dels nostres centres educatius. Són moltes famílies, molts professionals i molt el que ens juguem. És necessari actuar i invertir, perquè garantir la salut no és una opció, és un dret”.

Pujar