3 de juny de 2020 3/6/20

El PP exigeix convocar la Junta de Protecció i convidar a la CHJ per a avaluar l'estat del Clot

El PP exigeix convocar la Junta de Protecció i convidar a la CHJ per a avaluar l'estat del Clot - (foto 1)
  • El regidor del PP, Vicente Tejedo, lamenta que la CHJ haja hagut d'intervindre per a pal·liar l'abandó al que l'ajuntament ha sotmés al Paratge Natural

El Partit Popular de Burriana ha reclamat la convocatòria urgent de la Junta de Protecció del Clot per a avaluar l'estat en el qual ha quedat el Paratge Natural Municipal. La proposta del PP també contempla la invitació expressa a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que en aquests moments realitza retirada del canyar invasiu que s'ha ensenyorit de l'aiguamoll.

“Desitgem conéixer de primera mà quin és l'estat vital del qual és el pulmó verd de Burriana”, ha assenyalat Vicente Tejedo, regidor del PP a Burriana. “Durant aquesta última dècada hem vist com aquest paratge patia un procés d'extermini progressiu provocat per la inacció dels qui governen”.

De fet, ha considerat el regidor, “la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha intervingut perquè els qui tenen la competència directa, l'ajuntament, han sigut incapaços de treballar per la subsistència d'aquest aiguamoll”. En aquest sentit, “desitgem que aquesta administració siga convidada a participar en la Junta de Protecció del Clot, que ens informe a tots els membres d'aquest fòrum l'estat vital del paratge i ens detalle el pla d'intervenció que executa en aquest”.

Per a Tejedo, “la situació d'abandó conscient a la qual el PSPV ha sotmés al nostre Paratge Natural Municipal és una mostra de menyspreu cap a un patrimoni viu”. “Passejar per les senderes és endinsar-te en un pulmó que està ferit des de fa anys i que en lloc de rebre oxigen i assistència per a recuperar-se, està sent castigat amb una major degradació”.

De fet, tal com ha assenyalat el regidor del PP, l'estat crític en el qual el Clot es troba no sols afecta letalment a la seua flora i fauna, també concerneix a les infraestructures i serveis que posseeix l'entorn “que estan danyades, degradades o, en alguns casos, no han sigut reposades”. “Una imatge precària que nostre Clot no mereix”, ha conclòs el regidor.

Pujar