elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP exigeix a Aparisi demanar la compatibilitat per a exercir d'agent immobiliari i regidor

El PP exigeix a Aparisi demanar la compatibilitat per a exercir d'agent immobiliari i regidor
  • L'edil cobra una dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Burriana i ofereix serveis com a comercial d'immobles, tal com denuncia el diari digital La Plana al Dia

El Grup Municipal del Partit Popular a Burriana ha sol·licitat hui en comissió al regidor de Via Pública, Vicente Aparisi, que sol·licite la compatibilitat al ple per a exercir de regidor i agent immobiliari. La iniciativa s'ha formulat després que un diari digital (La Plana al Dia) publicara que l'edil, que cobra nòmina del consistori per exercir funcions amb dedicació exclusiva al seu càrrec, també ofereix els seus serveis com a agent immobiliari.

“Creiem que si el regidor exerceix totes dues funcions ha de sol·licitar-lo formalment. I si evidentment pretén exercir totes dues activitats, no pot cobrar una dedicació exclusiva de l'Ajuntament de Burriana. És una mica de sentit comú”, ha assenyalat la regidora del PP a Burriana, Consuelo Suay.

L'edil ha assenyalat que la funció que actualment exerceix el regidor a temps complet l'obliga a prestar serveis en les àrees de Via Pública i Poblats Marítims. “Si està dedicant part del seu temps a exercir també la funció d'agent comercial d'immobles, tal com hui denuncia un mitjà de comunicació, és evident que qui sale perjudicat és el municipi al qual li resta una part de la seua dedicació exclusiva”.

En aquest sentit, “l'ètic és sol·licitar la compatibilitat de totes dues activitats i, en el cas que no exercisca la d'assessor de venda de propietats, demostrar-ho”. Complir, en definitiva, “amb el Codi Ètic que durant tants mesos es van dedicar a elaborar PSPV, Compromís i Podemos durant el passat mandat i que entenem és d'exigit compliment per a tots els regidors que formem part de la corporació”.

La proposta de PP s'ha presentat hui en el si de la comissió informativa en la qual el PP ha convidat al regidor a complir amb les obligacions que com a regidor amb dedicació exclusiva ha d'exercir. “Si Burriana paga a un regidor perquè dedique el 100% del seu temps a millorar i servir al municipi és perquè complisca les seues obligacions perquè per a això cobra una nòmina amb dedicació exclusiva”, ha recordat la regidora.

Pujar